Zoek je naar een kredietvorm die flexibel is? Dan is een doorlopend krediet iets voor jou. Omdat een doorlopend krediet vrij opgenomen mag worden heb je de ruimte voor uitloop. Je kunt bijvoorbeeld je kredietlimiet wat hoger pakken als je gaat verbouwen. Als je eens over een ruimer budget kunt beschikken dan kan dat.
Als je voor 1 bepaald doeleinde een lening nodig hebt, dan kan een doorlopend krediet weer niet de beste optie zijn. Je hebt misschien al snel de neiging om je doorlopend krediet te behouden voor extra financiƫle ruimte. Het probleem is alleen dat zo\'n krediet geld kost in de vorm van rente. Met een niet duidelijk afgebakende deadline is de kans wel erg klein dat je het afbetaalt.
Je kunt ook kiezen voor een lening gecombineerd met een polis. Je spaart elke maand in een polis om op het einde de lening af te kunnen betalen. Op die manier maak je als het ware kunstmatig een afloopdatum aan voor je krediet. Een doorlopend krediet krijgt op die manier dus wel een einddatum. Ondanks de extra kosten die dit eventueel met zich meebrengt is het soms nog de moeite waard. De waarde van een afloopdatum of deadline moet niet gebagatelliseerd worden. De afloopdatum wordt vaker een beetje genegeerd. Maar als je geen doel hebt om naar toe te werken, dan heb je een bijzonder kleine kans om je doel te bereiken. Klinkt simpel, uitvoering is natuurlijk wat lastiger.
Het snel betalen van leningen of kredieten bespaart je op langere termijn heel wat kosten en moeite. Het scheelt heel wat centjes op de langere termijn. Daarnaast zit er een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid om geen kredieten of leningen te hebben. Werk naar de afbetaling toe van je doorlopend krediet en maak het zo min mogelijk ´doorlopend´..
Wil je meer weten over doorlopend krediet of kredietverlening? Kijk dan eens op het Woning Informatie Centrum voor meer info.
dinsdag 26 mei 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten