maandag 30 maart 2009

Adviezen om een goedkope lening of de maximale hpyotheek te regelen

Adviezen om een goedkope geld lening te regelen

 

We weten allemaal dat een lening niet gratis is. Een bank moet ook geld verdienen om mensen in dienst te hebben. Alleen maar logisch. Maar als consument moet je ook weer uitkijken dat je niet teveel betaalt.

 

Hoe lager de rente die je moet betalen is, hoe meer je bespaart op een nieuwe lening. De rentekosten zijn procentueel verreweg het grootste gedeelte van de leningkosten. Al moet je natuurlijk altijd een beetje kijken naar de afsluitkosten en wat de geldverstrekker je in rekening brengt.

 

De snelste manier om rente lager te krijgen is een schone BKR geschiedenis. De BKR coderingen die je hebt staan zijn één van de eerste dingen die een bank of geldverstrekker bekijkt als ze jouw lening aanvraag beoordelen. Als je BKR registraties hebt dan vorm je voor de bank een verhoogd risico en moet je meer rente betalen. Bij je maximale hypotheek berekenen moet je hier dan ook rekening mee houden!

 

Een andere factor die meespeelt bij het krijgen van een lagere rente is een goede vergelijking tussen de lening aanbieders te maken. Er zit vaak veel verschil in tarieven. Omdat de concurrentie moordend is op Internet zijn er best veel aanbiedingen op lening gebied. Onafhankelijk van de lening soort die je kiest, of het nou een minilening is of een zakelijk krediet, er zijn zo goed als altijd meerdere geldverstrekkers die je een aanbieding kunnen doen.

 

Hou je kredietgeschiedenis dus schoon. Vermijdt betalingsproblemen zoveel als mogelijk en betaal op tijd. Als je niet 100% zeker bent of je een BKR registratie hebt of niet kun je dit het beste even navragen.Hoe meer gegevens je de adviseur kunt geven, hoe beter. Je kunt nagaan of je een BKR notering hebt voor je een lening aanvraagt door een BKR rapport aan te vragen bij een bank. Dit hoeft niet je thuisbank te zijn. Loop even naar binnen en vraag je BKR rapport aan, dan sturen ze het op.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten