dinsdag 31 maart 2009

Een snelle lening afsluiten; verantwoord of niet

Mogelijkheden om snel geld te lenen schieten rap uit de grond in Nederland. Amerika was koploper op het gebied van snelle geldleningen. Snel geld lenen wordt het meeste gedaan met een zogenaamde mini lening. Vaak wordt snel lenen gedaan als mensen in de knoei komen door een onverwachte uitgave. Omdat maar weinig mensen een solide reserve hebben voor dit soort gevallen kan het prettig zijn om hierop terug te kunnen vallen. Natuurlijk is het een goed idee om zelf reserve op te gaan bouwen als je het nu wat breder hebt.

Snel geld lenen is echter niet alom populair. Want een snelle lening is niet goedkoop. Er worden hoge rentes gerekend voor deze korte termijn leningen. Als mensen niet op tijd betalen verdubbelen rentes zich ook al snel. Snel geld lenen brengt grotere risico\'s mee en dus hogere kosten, volgens de geldverstrekkers die mogelijkheden bieden voor snel geld lenen. Er worden geen BKR toetsingen gedaan bij een mini lening of minikrediet. Hierdoor kunnen ook minder kredietwaardige mensen geld lenen, wat voor een hoger risico zorgt.

Wanbetaling komt stukken minder voor bij andere leningsoorten. Door de BKR toetsing die wordt verricht bij grotere bedragen komt al heel snel aan het licht wie in aanmerking komt voor een lening en wie niet. Door die extra zekerheden die een bank inbouwt is het ook een stuk moeilijker om een hypotheek rond te krijgen als een minikrediet. De striktheid van de toelatingseisen wordt groter evenredig met het bedrag.

Het word je bepaald niet lastig gemaakt om snel geld te lenen. Is snel geld lenen dus verantwoord? Het belangrijkste is dat alles met mate gebeurt. Als je een minilening of mini krediet afsluit, kijk hoe je het terug gaat betalen. Het zou jammer zijn als je een hoop extra kosten moet maken omdat je niet op tijd kunt terugbetalen .

lening is populairder dan ooit. In Nederland zie je ontwikkelingen zoals de minikrediet en het minikrediet al snel opkomen. Ontdek of dit ook iets voor jou is door genoeg informatie erover te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten