vrijdag 4 september 2009

Bepalen Wat De Goedkoopste Hypotheek Is

Wat nu precies de goedkoopste hypotheek is zal niet makkelijk zijn te achterhalen.Om de juiste berekening voor de goedkoopste hypotheek te maken, is het noodzakelijk met diverse zaken rekening te houden. Vindt de goedkoopste hypotheek vaststellen plaats op basis van maandlasten of op basis van de gehele looptijd?

De keuze voor de laagste maandlasten wordt snel gemaakt, terwijl een hypotheek over de hele looptijd het voordeligst uit de bus kan komen. Het lijkt onlogisch dat de hoogte van de maandlasten geen uitsluitsel geeft over de kosten van de hypotheek over de gehele looptijd. Diverse rekenprogramma�s gebruiken het laagste rentetarief als uitgangspunt in de berekening van de voordeligste hypotheek.

De einduitslag van de goedkoopste hypotheek is onjuist als de opslagen achteraf niet doorberekend worden. De gekozen hypotheek zal niet meer de goedkoopste blijken als de geldende opslag over de basisrente wordt berekend. Regelmatig heeft het berekenen van de goedkoopste hypotheek plaatsgevonden op basis van de variabele rentepercentages.

Ook hier blijkt dan weer dat je bij het kiezen van een langere rentevaste periode een hoger rentepercentage zult moeten gaan betalen en de hypotheek niet meer de goedkoopste zal zijn. Een heel vervelend addertje onder het gras is als blijkt dat de geldigheid van de goedkoopste rente tijdelijk, bijvoorbeeld alleen de eerste maanden van de looptijd, blijkt te zijn. Een overtuigend voorbeeld van de noodzaak om de hypotheek over de gehele looptijd te berekenen.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheken en zo, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten