woensdag 30 september 2009

Wat er gebeurt na de offerteaanvraag

Een hypotheekofferte teken je niet onder voorbehoud.Indien de offerte voor je hypotheek onderhands is, wat wil zeggen dat je niet naar de notaris hoeft te gaan, is bij het plaatsen van de handtekeningen een lening tot stand gekomen met de in de offerte opgenomen voorwaarden.Het kan gebeuren dat je gebonden bent aan een hypotheek die niet zo gunstig is als verwacht, omdat je vooraf niet bekend was met de zogenaamde kleine lettertjes van de hypotheekofferte.

Voor je de offerte ondertekent, moet je ervoor zorgen dat je bekend bent met de inhoud van alle documenten behorende bij de hypotheek, zoals aanvullende artikelen of voorwaarden. Meestal wordt daarnaast in hypotheekoffertes aangegeven dat er eerst een controle en beoordeling moet plaatsvinden voor de geldverstrekker en dat aan enkele voorwaarden voldaan moet worden, alvorens de hypotheek verstrekt wordt. Het geld wordt niet perse overgemaakt zodra de offerte voor de hypotheek ondertekend is.

De hypotheekverstrekker zal nadat de handtekening onder de offerte is gezet eerst willen weten of de voorwaarden zoals gestipuleerd in de offerte ook nagevolgd zijn. De informatie die de hypotheekverstrekker ontvangen heeft bij de ondertekende offerte � denk aan persoonlijke gegevens, inkomen, lopende verplichtingen, taxatiewaarde en toetsing op BKR - zal hierbij vooral gecontroleerd worden. Als hypotheekafnemer ontvang je een bevestingsbrief over de hypotheek, zodra alle gegevens correct blijken. De notaris ontvangt van de hypotheekverstrekker, of iemand die in zijn of haar plaats handelt, de informatie met de vraag om de hypotheekakteconcepten klaar te maken wanneer de hypotheekafnemer de bevestiging van de acceptatie heeft ontvangen. Bij een geaccepteerde hypotheek offerte voor een onderhandse geldlening zul je ook gelijk vernemen op welke datum welk bedrag aan jou overgemaakt zal gaan worden.

Het totale bedrag van de hypotheek wordt natuurlijk wel verminderd met de kosten van de hypotheek, zoals genoemd in de offerte.Het leningbedrag wordt ook verminderd met de kosten van de notaris betreffende de offerte. Mits je bij ondertekening van de hypotheekofferte hiermee akkoord bent gegaan, kunnen ook diverse andere kosten, zoals die van de taxateur en de adviseur, in mindering worden gebracht op de hypotheekgelden.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheekofferte, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten