woensdag 30 september 2009

Offerte voor een hypotheek

Het aanvragen van een hypotheekofferte kan gebeuren via meerdere kanalen.Het is zaak om bij het opvragen van een hypotheek offerte jouw gegevens correct en duidelijk door te geven.Wanneer je ook aangeeft wat je wilt bij een ideale hypotheek, en niet alleen je persoonlijke gegevens overlegt, is de kans groot dat je een kloppende offerte zal ontvangen.

Het verschil tussen een hypotheekberekening en een hypotheekofferte is niet altijd duidelijk, maar alleen aan een offerte kun je rechten ontlenen. Bij het aanvragen van een hypotheekofferte is het doorgaans wijs vooraf te weten hoe hoog de aan te vragen hypotheek kan zijn. Maak een vergelijking van de mogelijkheden van het hypotheekaanbod, er zijn tenslotte meerdere aanbieders van hypotheken.

Dat je de offerte goed moet nalezen wat betreft de kosten van het afsluiten, geldt ook bij oversluiting of aflossing van een al dan niet aflossingsvrije hypotheek.Een offerte voor een hypotheek met een negatieve BKR codering zal vaak niet zonder voorafgaand in te winnen advies tot stand komen.Het komt ook regelmatig voor dat je bij een hypotheek ook een spaarproduct moet afsluiten zodat je een deel van de hypotheek daarmee af kunt lossen, maar dat dit niet duidelijk blijkt uit de offerte.

Als de aan te vragen hypotheekofferte geldt voor het afsluiten van een overbruggingslening is professionele ondersteuning meer nodig dan bij een totaal aflossingsvrije hypotheek.

Het is simpel om een offerteaanvraag te doen ten behoeve van een WOZ krediet. Voordat je de offerte gaat tekenen, moet je al keuzes hebben gemaakt op het gebied van renten en lasten van de hypotheek, omdat dat ogenblik van belang is.

Meer weten over hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten