woensdag 23 september 2009

Voorstel voor een hypotheek

Er zijn diverse manieren om een hypotheekofferte te verkrijgen.Hou er rekening mee dat duidelijke, juiste gegevens belangrijk zijn als je een offerteaanvraag gaat doen. Ook zul je, naast je persoonlijke gegevens, alle wensen die jij hebt voor een ideale hypotheek dienen door te geven om een correcte offerte te kunnen ontvangen.

In veel gevallen zal een hypotheekberekening aangezien worden voor een offerte, dat is niet juist en met de gegevens welke op een berekening staan kun je geen rechten ontlenen.Voordat je een offerte gaat aanvragen is het verstandig om eerst eens uit te zoeken, hoeveel ik dan wel aan hypotheek kan krijgen.Omdat er veel verschillende aanbieders van hypotheken zijn is het tevens een goede zaak de mogelijkheden van het hypotheek aanbod in de offerte te vergelijken.

Dat je de offerte goed moet nalezen wat betreft de kosten van het afsluiten, geldt ook bij oversluiting of aflossing van een al dan niet aflossingsvrije hypotheek.Een offerte voor een hypotheek met een negatieve BKR codering zal vaak niet zonder voorafgaand in te winnen advies tot stand komen.Bij bepaalde hypotheekvormen staat het niet duidelijk in de offerte, maar moeten er wel degelijk een of meer spaarproducten aangegaan worden, waarmee het hypotheekproduct op de datum van afloop voor een deel afbetaald kan worden.

Als de aan te vragen hypotheekofferte geldt voor het afsluiten van een overbruggingslening is professionele ondersteuning meer nodig dan bij een totaal aflossingsvrije hypotheek.

Het is simpel om een offerteaanvraag te doen ten behoeve van een WOZ krediet. De ondertekening van de hypotheekofferte is niet zomaar iets en daarom moeten beslissingen op basis van rente- en kostenvergelijkingen vooraf al genomen zijn.

Meer weten over hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten