donderdag 10 september 2009

Bereken Je Eigen Maximale Hypotheek

Het is altijd nog de vraag hoe verstandig het is om zelf een maximale hypotheek te berekenen.Door vaak grote investeringswensen is het begrijpelijk dat je bij het berekenen van een hypotheek een maximale uitkomst wil krijgen.Is het wijs om tot een maximale hypotheek te gaan, dat is maar de vraag.Bepaalde aspecten kunnen vergeten worden als men zelf als hypothekenrekenaar optreedt.

In de toekomst kan er van alles veranderen en dat moet je bij een maximale hypotheekberekening zeker niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan werkeloosheid, of zelfs arbeidsongeschiktheid.Als bepaalde situaties die langere tijd duren zorgen voor een verminderd inkomen, zou het kunnen zijn dat je de kosten van een maximale hypotheek niet meer kunt dragen.

Dergelijke risico�s moeten wel opgenomen worden in je hypotheek- of leningberekening, al gebeurt dat vaak niet. Er worden wel verzekeringen aangeboden voor de meeste risico�s, maar een berekening van de hoogst haalbare hypotheek die je zelf hebt gemaakt, blijft toch nooit helemaal zeker. Wanneer de maximale hypotheek of lening uitgerekend is, moet je niet vergeten dat je nog onvoorziene kosten moet afdekken als je ook daadwerkelijk overgaat tot maximale koopsom.

Wanneer je een hypotheekdeskundige laat kijken naar de maximaal haalbare hypotheek is dat over het algemeen niet voor niets. Laat je wel helpen bij het uitvinden van je persoonlijke maximale mogelijkheden door een kundig iemand op het gebied van hypotheek en lening. Omdat voor het berekenen van een maximale hypotheek kosten in rekening gebracht kunnen worden dien je daarvoor, voordat werkzaamheden zijn gestart, te informeren naar de hiermee gepaard gaande advieskosten.

Veel erkend hypotheekadviseurs brengen voor het berekenen van een maximale lening geen advieskosten in rekening en zullen hun beloning krijgen uit provisie over de afgesloten hypotheek.Het berekenen van de maximaal haalbare hypotheek is gekoppeld aan een vastgestelde provisie voor de bank en daarom verloopt dit doorgaans zonder missers. Een erkend hypotheekadviseur zal je kunnen helpen met het berekenen van maximale voordelen die op een hypotheek zijn te behalen.Tijdens looptijd van je hypotheek maximale voordelen laten berekenen

Vaak is het helemaal niet oninteressant om te laten onderzoeken welke maximaal haalbare voordelen er zijn, ook als de looptijd van de hypotheek die je nu hebt nog niet verstreken is. Verandert je inkomen in positieve zin of zijn andere persoonlijke aspecten niet meer hetzelfde als eerst, dan kun je mogelijk meer halen uit de hypotheek die je al hebt afgesloten. Wettelijke regels en voorwaarden die hypotheekaanbieders stellen blijven zelden gelijk en dat kan de oorzaak zijn dat je niet weet welke lastenbesparingen je maximaal kunt behalen. Hou er rekening mee dat er voor het veranderen of oversluiten van je hypotheek een maximale boete kan gelden en deze wil je liever niet betalen.

Een lagere marktrente kan zorgen voor een verhoging van de maximale leensom van de nieuwe hypotheek ten opzichte van de oude. Het aflopen van de rentevast periode is het ideale moment om een hypotheek over te sluiten of te wijzingen zonder boete te betalen.In een situatie van verkoop van de woning hoef je volgens veel hypotheekvoorwaarden ook geen boete te betalen.Het kopen van een groter huis is een optie als de uitkomst van de hypotheekberekening de huidige hypotheek behoorlijk overstijgt.Bekijk dan echter wel of je huidige huis overwaarde heeft en als dit zo is, of het een haalbare zaak is je ideale woning te kopen.

Wanneer de overwaarde van de woning groter is, kan ook uitgerekend worden wat de maximale voordelen zijn als het gaat om de lagere rente die geldt, omdat de afgesloten hypotheek niet meer onder dezelfde acceptatienorm valt. In een dergelijke situatie kun je, nadat de maximale voordelen uitgerekend zijn, gewoon blijven wonen waar je woont en de hypotheek tegen lagere lasten behouden.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten