maandag 7 september 2009

Goedkope verzekeringen voor een hypotheek

Verzekeringen die gelinkt kunnen worden aan een hypotheek zijn steeds meer in opkomst. Het is van groot belang dat je bij een hypotheek afsluiten, zelf kunt kiezen om al dan niet een goedkope verzekering af te sluiten.Een vastgestelde verzekering brengt niet automatisch een vastgestelde verzekeraar met zich mee, dat is belangrijk om te weten bij een hypotheek. Als je een hypotheek neemt, loont het om de verschillende aanbieders van voordelige verzekeringen te bekijken.

Het gaat dan niet alleen om de goedkope risicoverzekeringen die je kunt afsluiten om bij het overlijden een hypotheek te kunnen aflossen.Het is trouwens vrij normaal dat je bij je hypotheekaanbieder de risocoverzekering tegen koopsombetaling moet af sluiten.De voordelige hypotheek is ook nog de basis voor de koopsom die gekoppeld is aan de risicoverzekering en daarover geldt nog eens een rente. Er zijn heel veel spaarverzekeringen waarmee je op een goedkope manier de hypotheek op de einddatum kunt gaan aflossen.

De premies die betaald moeten worden, de bedragen die verzekerd zijn en de te garanderen opbrengst moeten allemaal in een vergelijking worden opgenomen. Vaak is dan te zien dat je met de goedkoopste termijnpremie niet de beoogde aflossing van de hypotheek kunt doen.Een verzekeraar die een goedkope verzekering aanbiedt geeft doorgaans geen garantie voor aflossing van dehoofdsom van de hypotheek en dit moet je wel in gedachten houden.

Misschien heb je in het verleden al een gemengde verzekering afgesloten en kun je deze polis aan een hypotheek laten koppelen.De hypotheek die je voor de resterende periode nog betaalt wordt zo zeer voordelig.Loopt de verzekering die je afgesloten hebt nog lang door, dan zal je een deel van de hypotheek ook minder snel kunnen afbetalen.Je betaalt door de snellere aflossing over een kortere periode rente en dat maakt de hypotheek zeer voordeig.

Daarnaast zijn er veel verschillende beleggingsproducten die men bij diverse aanbiedingen voor een goedkope hypotheek probeert aan de man te brengen.Daarnaast is een afnemer soms verplicht om zich tegen koopsombetaling te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheidsrisico als hij een goedkope hypotheek of lening aangaat.Alvorens een goedkope hypotheek of lening af te sluiten doe je er verstandig aan om een professionele adviseur het aanbod te laten bekijken.Als je dit verschil optelt bij het bedrag dat je maandelijks afbetaalt, zie je dat het wel uitmaakt, al lijkt dat niet zo. Het is minder geworden omdat je over de balans minus je aflossing rente betaalt.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in goedkope hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten