donderdag 1 oktober 2009

Benodigde informatie bij een hypotheekofferte

Afgezien van de benodigde personalia zal een hypotheekverstrekker vragen om een kopie van een identiteitsbewijs voordat hij de offerte uitgeeft. De kopie van het identiteitsbewijs die opgestuurd wordt, moet voorzien zijn van een handtekening, een datum en een bijschrift.Om fraude bij het verstrekken van een hypotheek tegen te gaan en de consument te beschermen tegen fraude, is deze vorm van identificatie een standaard onderdeel van de procedure voor een aanvraag van een hypotheekofferte.

Voeg ook je vorige adres toe bij de offerteaanvraag wanneer de verhuizing kort geleden heeft plaatsgevonden.Daarnaast dien je bij het aanvragen van een hypotheekofferte de gegevens van je dienstverband te overleggen.De bank of hypotheekverlener zal aangeven hoe de werkgeversverklaring eruit moet zien die je middels je baas moet overleggen.

In gevallen dat er sprake is van een dienstverband voor onbepaalde tijd, is een intentieverklaring van de werkgever niet altijd nodig.Deze intentieverklaring kan bepalend zijn voor de hypotheek die je afsluit en dus ook voor het rentepercentage gesteld in de acceptatievoorwaarden.

Intentieverklaringen bij hypotheekoffertes

Of een intentieverklaring van invloed gaat zijn op de hypotheek moet je voordat je de hypotheekofferte aanvraag wel weten en een hypotheekdeskundige kan je hierbij helpen. Je kunt overigens nog wel een hypotheekofferte krijgen, ook als je baas geen intentieverklaring wil afgeven. Wanneer er een situatie is waarin sprake is van een contract voor bepaalde tijd en de hypotheekafnemer geen intentieverklaring kan overleggen bij de verklaring van zijn of haar werkgever, wordt er gekeken naar het inkomen van de voorgaande drie jaar.

Zelfs NHG bij de lening is in dergelijke hypotheekoffertes nog een optie. Een ander belangrijk onderdeel van de af te geven werkgeversverklaring is de hoogte van je inkomen.Een leningverstrekker wil door het checken van je salaris weten of je de kosten van de hypotheek waarvoor de offerte geldt wel kunt dragen.

Wanneer de offerte voor de hypotheek afgegeven wordt, is deze inkomenscheck dus een belangrijk aspect wanneer het gaat om hoe hoog de lening kan zijn.Tevens vinden we op de werkgeversverklaring een rubriek waar een werkgever dient aan te geven of er sprake is van een verstrekte lening aan de werknemer.Indien een werkgever een lening heeft verstrekt zal de hoogte daarvan opgegeven dienen te worden evenals de daaraan verbonden lasten en looptijd.

Uiteraard zal dan bekeken gaan worden of de lasten van deze lening door de inkomenstoets voor de af te geven hypotheek offerte zal gaan komen of dat de hoofdsom van de lening aangepast zal moeten worden.

Ben je geinteresseerd in hypotheek offerte, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten