woensdag 21 oktober 2009

De bruto en netto lasten voor een hypotheek uitrekenen

Als je aangeeft een hypotheek te willen uitrekenen ben je onduidelijk, omdat dit een erg algemene aanduiding is waarvan niemand hoeft te begrijpen wat je bedoeling nu juist is. De vraag is dan wat wil je uitrekenen van een hypotheek. Je kunt de lasten van een hypotheek uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Daar het uitrekenen van een hypotheek te algemeen is, is het een zaak je beter te definieren. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

Als je zou willen laten uitrekenen hoeveel de lasten voor een hypotheek gaan bedragen dan krijg je gelijk te doen met de hierop betrekking hebbende onderdelen. Bekijk eerst over welke hypotheek som je het zou willen hebben om dan mogelijk te gaan starten met het uitrekenen van de maandelijkse lasten. De aan een hypotheek te betalen rente is meestal een van de grotere bedragen, die je dus goed moet laten uitrekenen. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Je zult naast de maandlasten voor de te betalen rente de aflossingen moeten meetellen, waardoor je weer en stukje verder komt in het totale plaatje. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met premies voor af te sluiten verzekeringen bij je hypotheek, die zul je ook moeten laten uitrekenen. Van de ontvangen bedragen dien je een optelsom te maken en dan heb je de bruto maandlasten om je hypotheek uitrekenen mogelijk te maken. Laat bij je belastingconsulent het belasting voordeel uitrekenen, trek het berekende voordeel af van de bruto maandlast, de te verkrijgen uitkomst is dan de maandelijkse netto maandlast voor je hypotheek.

Je zou ook kunnen laten uitrekenen hoeveel de maximaal haalbare hypotheek kan zijn. Je kunt ook het uitrekenen van een maximale hypotheek in handen geven van een erkend hypotheek adviseur.

Meer weten over reken hypotheek uit, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten