dinsdag 6 oktober 2009

Tweede hypotheek

Voor het doen van aankopen met hoge kosten is een tweede hypotheek een hele goede optie .Er is geen vastgesteld doel voor het geld van een tweede hypotheek. Met deze vorm van lening kun je niet alleen kostenposten dekken aan je eigen huis, maar ook consumptieve bestedingen doen. Ook als overbruggingskrediet zou je een tweede hypotheek kunnen afsluiten en de later overblijvende opname ruimte, naar keuze, af te lossen of anders te besteden.

Het kan verstandig zijn om voor jezelf de vraag te stellen van hoeveel hypotheek kan ik krijgen?Of een eventuele vermelding bij het BKR al dan niet negatief is, moet blijken uit een toets. Ook is het voor het afsluiten van een tweede hypotheek van groot belang om de rente van de verschillende aanbieders te vergelijken.

Door de rente voor tweede hypotheken goed met elkaar te vergelijken is in de resultaten de mogelijke besparing op de maandlasten duidelijk te zien.Wat je uiteindelijk per maand betaalt bij een tweede hypotheek is ook een bepalende factor als het gaat om de hoogte van je tweede hypotheek. Als je dan toch een lening middels een tweede hypotheek gaat afsluiten zul je goed moeten overwegen of je er goed aan doet deze geheel aflossingsvrij te houden.

Maak een goede overweging over het aspect aflossingsvrij.Gebruik je de tweede hypotheek om een consumptieve uitgave te betalen en is deze hypotheek aflossingsvrij, dan is er een kans dat je op het moment dat het product dat je gekocht hebt helemaal is afgeschreven nog steeds rente betaalt. Bij het maken van een berekening voor een tweede hypotheek zal hier dan ook rekening mee gehouden dienen te worden.Ga je de rentes voor een tweede hypotheek naast elkaar leggen, ga dan ook eens na of een WOZ krediet misschien een optie voor je is.

Heb je een negatieve vermelding bij het BKR, dan zal je over het algemeen geen WOZ krediet kunnen afsluiten.

Consumptieve goederen met tweede hypotheek

Als je kiest voor een persoonlijke lening, is dit meestal omdat je iets groots aan wilt schaffen, zoals een boot of een auto. Voor een tweede hypotheek wordt meestal niet gekozen als de consumptieve uitgave duurder is. Wanneer je een duurder consumptief product wilt kopen, krijg je daar vaak al een voordelige lening bij aangeboden.

Door tarieven voor leningen direct aan de aan te prijzen goederen te koppelen staat men er niet gelijk bij stil dat ook met een tweede hypotheek de aanschaf gerealiseerd zou kunnen worden.Je kunt contant betalen en dus onderhandelen over de prijs met de leverancier van het duurdere product, als je kiest voor een extra hypotheek om de betaling rond te krijgen. Het verschil tussen een financiering met lening of met een extra hypotheek is ook dat je bij de laatste verder niets te maken hebt met de leverancier van het product.

Als je een tweede hypotheek kiest als financiering van consumptieve goederen is de rente van deze lening niet fiscaal aftrekbaar.Waarom een tweede hypotheek het ideale financieringsproduct is voor je geplande uitgaven is moeilijk aan te geven.Zelf moet je zien te achterhalen, eventueel met behulp van een deskundige, of een tweede hypotheek ook voor jouw betaling geschikt is. Je moet zelf beslissen waar je het geld van je tweede hypotheek in steekt en daar heeft een bank niet zoveel mee te maken.

Voor de bank of instantie die je de extra hypotheek verschaft zijn weer andere zaken van belang. Hoeveel je huis waard is, wat je verdient en wat je uitgeeft, allemaal informatie die je moet weten voor een hypotheekaanvraag.Dat de waarde van een eigen huis voor een groot deel bepalend is voor een extra hypotheek spreekt voor zich; de woning fungeert als onderpand voor deze hypotheek.

Indien je niet in het bezit bent van een eigen huis is het niet mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten.Afgezien van je koophuis, kun je in bepaalde gevallen ook je woonboot of vakantiewoning als onderpand voor een extra hypotheek gebruiken. Een boot, caravan of auto kan nog zo duur zijn, maar het zijn nog altijd roerende goederen en een extra hypotheek kan alleen een onroerend goed als basis hebben. De eigen woning zal een overwaarde dienen te hebben, meestal met een taxatierapport aan te tonen, om het vestigen van een tweede hypotheek mogelijk te maken.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in 2de hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten