woensdag 7 oktober 2009

Maximale Hypotheek Krijgen

Je kunt het op veel verschillende manieren hebben over een maximale hypotheek. Als men het heeft over een maximale hypotheek dan heeft men het over het berekenen van een hypotheek. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Je inkomen speelt natuurlijk een grote rol bij het krijgen van een maximale hypotheek. Je kunt ook proberen om uit te rekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen door te kijken naar het eventuele onderpand van de hypotheek. Je kunt ook, als je een BKR notering hebt, een aparte berekening maken voor je maximale hypotheek. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. In plaats van een maximale hypotheek, op de koopsom en kosten koper, zul je in veel gevallen zelfs een stuk eigen geld moeten inbrengen.

Een veel voorkomende berekening van een maximale hypotheek is een berekening voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Om voor NHG in aanmerking te komen op een maximale hypotheek dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De NHG kan best weleens streng zijn, maar je hebt er ook voordeel van als je eenmaal wordt toegelaten en de eisen zijn kristalhelder. De hoogte van de rentestand voor hypotheekleningen is van groot belang op de uitkomsten van een maximale hypotheek berekening. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Ook bij het oversluiten richting een nieuwe hypotheek zul je op bepaalde bijkomende kosten moeten letten. Ga je bijvoorbeeld bij je bank vragen wat op dit moment je maximale hypotheek is als je wilt oversluiten, dan moet je niet verbaasd zijn als ze een relatief hoge rente rekenen. Zelfs nog hoger voor nieuwe klanten. Afhankelijk van welke hypotheekvorm je kiest verschilt de maximale hypotheek ook nog die je kunt krijgen. Daarom is het ook niet makkelijk om een standaard maximale hypotheek berekening te doen. Er zijn nou eenmaal ontzettend veel factoren die een rol spelen.

Maximale hypotheek uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Het probleem is niet dat er niet genoeg aanbiedingen of aanbieders zijn. Het probleem is dat je moeite hebt om het allemaal te beoordelen. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Het kan lastig zijn om een beetje wijs te worden uit al die verschillende tarieven die er worden gerekend op de hypotheekmarkt.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Dat banken allemaal verschillende criteria hebben maakt het ook niet makkelijker. En ten langen leste is het ook nog eens zo dat sommige arbeidsovereenkomsten niet worden geaccepteerd, zodat je nog geen betrouwbare berekening krijgt.

Wat veel geldverstrekkers doen is een hypotheek uitrekenen met een vast laag rentetarief. Ze zijn hun concurrenten dan te slim af, want ze gebruiken een lage rente waarmee ze meer hypotheek kunnen rondkrijgen. Het is wel een zaak om goed op te letten hoe dit nu allemaal werkt. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Het is van belang erop te letten wat de toetsrente is.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zi je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Berekening Plaatsen Voor Maximale Hypotheek

De maximale hypotheek kun je uitrekenen op veel internet sites. Je kunt bij verschillende banken gebruik maken van hun rekenmodel om een maximale hypotheek uit te rekenen. Daarnaast kom je veel hypotheek aanbieders tegen waar zeer aantrekkelijke manieren zijn te vinden voor het uitrekenen van een maximale hypotheek. Maar berekeningen bedriegen soms. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. De erkende hypotheek adviseurs zijn ook op internet terug te vinden. Banken hebben tegenwoordig de moeite genomen om je zelfs via Inernet door te verwijzen naar een adviseur.

Inmiddels is de hypotheekmarkt zo ingewikkeld dat het niet of nauwelijks mogelijk is om een maximale hypotheek berekening op eigen houtje te maken. Vraag eens bij je vrienden of kennissen na bij wie zij goede ervaringen hebben opgedaan met het afsluiten van, al dan niet, een maximale hypotheek. Je zult zien dat je vrienden en kennissen je naar verschillende aanbieders zullen brengen die je graag helpen met het berekenen van de maximaal verantwoorde hypotheek.

In je eigen belang zal men wijzen op verschillende valkuilen die je kunt tegen komen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Je zult al snel in de gaten krijgen dat het bij een hypotheek fijn is om te praten met een adviseur die er echt verstand van heeft. Uiteraard kun je ook bij de huisbankier binnen lopen om te vragen je te helpen bij het uitrekenen van je maximale hypotheek. Veel assurantie tussenpersonen zijn tevens erkend hypotheekadviseur, of hebben zo iemand in dienst, en kunnen tevens behulpzaam zijn met het berekenen van de mogelijkheden om een maximale hypotheek te verkrijgen.

Hoe Reken Je De Maximale Hypotheek Uit?

Op het moment dat je jouw maximale hypotheekmogelijkheden gaat uitrekenen is het tijd om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Wil je een maximale hypotheek gaan uitrekenen op basis van je inkomen? Misschien wil je wel laten berekenen hoeveel de maximale hypotheek is welke je op je huidige woning zou kunnen gaan afsluiten. Enige verzamelwoede is nu eenmaal nodig als je wilt weten wat je maximale hypotheek is. Zorg dat je alle inkomsten en lasten duidelijk op papier hebt staan.

Je maximale hypotheekmogelijkheden worden ook beinvloed door de soort arbeidsovereenkomst die jij op dit moment hebt. Als jij een zelfstandig ondernemer bent dan moet je sowieso al de jaarstukken overleggen van de afgelopen drie jaar. Je moet ook weten wat je huis waard is. Afhankelijk van de executiewaarde kan de maximale hypotheek uitgerekend gaan worden.

Uitgaande van een vast bruto jaarinkomen, kun je dit hanteren om een begin te maken van de berekening voor een maximale hypotheek. In de module die je gebruikt voor je maximale hypotheek berekening moet je jouw jaarinkomen ingeven plus het vaste rentepercentage. Je krijgt dan een overzichtje van jouw maximale hypotheek en wat het je gaat kosten, uitgaande van de gekozen toetsrente. Het maximale hypotheek bedrag dat is uitgerekend is dan enkel op basis van je inkomen. Iets anders dat je zult moeten doen is aangeven wat je huidige lasten zijn.

Als je nu een aantal verplichtingen hebt lopen, zoals financieringen of kredieten, dan heeft dat een flinke invloed op de maandlasten die je kunt dragen. Daarnaast dient opgegeven te worden hoeveel je eventueel aan alimentatie dient te betalen. De uitkomst die eruit wordt gekregen bij een maximale hypotheek berekening moet je dan gebruiken om verder te gaan. Wanneer je dan verder gaat zul je dan de woningwaarde in moeten voeren. Zodra je executiewaarde weet is het een stuk makkelijker om te zien welke koopsom je kunt krijgen.

De Maximale Hypotheek Op Inkomen Krijgen

Je zult nog even in de papieren moeten duiken als je de maximale hypotheek wilt weten die je kunt krijgen als het puur is gebaseerd op inkomen. Er is een verschil tussen inkomen uit loondienst of inkomen als zelfstandig ondernemer. Heb je een uitkering, dan kan die wel een invloed hebben op je maximale hypotheek, want de ene keer speelt die wel mee en de andere keer mag je hem niet meetellen. Het wordt dan ook lastiger om een goede, solide berekening te maken voor iemand die zelfstandig is en de maximale hypotheek wilt krijgen. Wat je normaal gezien als zelfstandige moet doen is uitgaan van de nettowinst die er is gemaakt in de afgelopen 3 jaar.

Maar er gelden natuurlijk ook regels voor zelfstandigen die overeenkomen met de regels die voor loondienst gaat. Heb je een vast dienstverband dan wordt het berekend over je bruto jaarsalaris. Als mensen een tijdelijk dienstverband hebben wordt de situatie er wat anders op. Op dat moment moet er namelijk een intentieverklaring worden gemaakt zodat de standaarden gelijk zijn aan iemand met een vast dienstverband. Tot het bruto jaarinkomen tellen mee de vaste periodieke beloningen, plus eventuele vaste onregelmatigheidstoeslagen, plus de vakantietoeslag. Het kan ook zijn dat er over langere periode inkomen kan worden meegeteld op gebied van bonussen of overwerk. Het moet wel vast zijn en niet een keer in de honderd jaar dat je een bepaalde bonus krijgt.

Als je een uitkering hebt dan gelden er weer hele andere regels. Wanneer de je maximale hypotheek wilt krijgen kun je niet elke uitkeringsvorm meewegen. Als je zeker wilt weten of je een uitkering mee kunt tellen bij een maximale hypotheek, dan kun je dat vaker navragen bij je uitkeringsinstantie. Als je bijvoorbeeld een arbeidsoongeschiktheidsuitkering hebt, dan mag dit over het algemeen mee tellen. Het mag duidelijk zijn dat uit hoofde van de zorgplicht bijzondere aandacht zal worden geschonken als men een maximale hypotheek wenst aan te vragen met een uitkering.

Verschillende rente berekeningen voor maximale hypotheek

De rente kan flink verschillen als je de maximale hypotheek wilt krijgen. Er zijn rentetabellen die voor een maximale hypotheek worden gebruikt en misleidend kunnen zijn. Het is dan ook goed om voordat je bepaalde tabellen gaat gebruiken voor het berekenen van een maximale hypotheek eerst heel goed te bekijken. Toetsrente voor hypotheken zijn nogal eens anders dan de daadwerkelijke rente die er gerekend gaat worden bij jouw toekomstige hypotheek.

Ga er eens vanuit dat je gaat rekenen met de rente die normaal is bij een NHG hypotheek, maar dat je in een situatie zit waarbij het eigenlijk niet mogelijk is om een hypotheek met NHG te krijgen. Omdat je niet met de juiste maatstaven meet kan het renteverschil dan tot wel meer dan een procent oplopen. Door dat renteverschil zal het maximale bedrag dat je aan hypotheek kunt krijgen ineens een flink stuk lager zijn. Heb je het maximale hypotheek bedrag met NHG uitgerekend dan blijkt dit nu ineens niet meer haalbaar te zijn. Zo zie je in veel berekeningen voor een maximale hypotheek lage rentepercentages staan. De maximale hypotheek waar je eerder op rekende zal op een gegeven moment ook niet meer haalbaar zijn als de rente wat hoger uitkomt.

Wat ook ontzettend vaak voorkomt is dat de rente alleen van toepassing is als de hypotheek ruim minder is als het onderpand. Heb je een top hypotheek nodig dan zul je niet aan de maximale hypotheek gaan komen die je eerder had berekend. Als de rente op tophypotheken hoger staat, en dat is zo, dan valt de maximale hypotheek lager uit. Daarnaast is er het feit dat er bijna een ontelbaar aantal rente berekeningen mogelijk zijn. Wanneer je de rente vooraf gaat betalen, of achteraf, ontstaan er ook weer verschillen in hypotheekrente.

De verschillende soorten hypotheken

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken te verkrijgen en per soort zal een maximale hypotheek berekening een andere uitkomst geven. Heb je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek, dan hoef je alleen maar rente te betalen. Bij een annu�teiten hypotheek heb je voor het berekenen van een maximale hypotheek dan ook gelijk het totaal bedrag dat je maandelijks gaat betalen, inclusief de sanitaire aflossingen. Hier is ook het rentepercentage van toepassing, in de berekening voor een maximale hypotheek, dat van toepassing is op de rentevast periode. Dan heb je de traditionele leven hypotheek waar je voor de maximale hypotheek de van toepassing zijnde rente en de premie van de verzekering dient mee te nemen.

De hypotheekvorm is een veelgebruikte en ook goed, het enige nadeel is dat je vaak een iets lagere hypotheek ermee kan krijgen. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie. De Maximale Hypotheek Rondkrijgen

Je kunt het op veel verschillende manieren hebben over een maximale hypotheek. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Over welke maximale hypotheek berekening men het dan heeft is dan nog wel eens onduidelijk. Zo kun je een maximale hypotheek laten berekenen op basis van je inkomen. Een andere manier is dan weer om te geen berekenen wat de maximale hypotheek is welke op een bepaald onderpand verkregen kan worden. Je maximale hypotheek berekenen gaat trouwens niet over een BKR notering. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

Een veel voorkomende berekening van een maximale hypotheek is een berekening voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan om NHG te kunnen krijgen. De voorwaarden welke gelden voor NHG zijn duidelijk omschreven en enkel als je overal aan voldoet kun je in aanmerking komen voor een maximale hypotheek. De hoogte van de rentestand voor hypotheekleningen is van groot belang op de uitkomsten van een maximale hypotheek berekening. Heb je geen maximale hypotheek nodig, dan is de rente meestal gunstiger.

Voor het uitrekenen van een maximale hypotheek als je wenst over te gaan sluiten dien je op bepaalde extra kosten te letten. Wil je bij de bestaande hypotheekbank laten berekenen wat de maximale hypotheek zou kunnen worden bij een eventuele verhoging dan moet je niet raar staan te kijken dat er een afwijkende rente, hoger als de rente voor nieuwe klanten, in rekening gebracht zal worden. De maximale hypotheek kan verschillen, afhankelijk van de te kiezen hypotheekvorm. Daar er veel verschillende hypotheekvormen zijn is op evenveel verschillende uitkomsten voor een maximale hypotheek uit te komen.

Maximale hypotheek uitrekenen

Het blijkt in de regel dat het uitrekenen van een maximale hypotheek complexer is als in eerste instantie werd gedacht. Door alle aanbiedingen heen is het vaak moeilijk om te beoordelen welke manier voor het berekenen van een maximale hypotheek het meest betrouwbaar is. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Het kan lastig zijn om een beetje wijs te worden uit al die verschillende tarieven die er worden gerekend op de hypotheekmarkt.

Het uitrekenen van een maximale hypotheek is ook vaak moeilijk omdat niet duidelijk is welke normen men hanteert voor de inkomenstoets. Het feit dat elke bank zo zijn eigen criteria heeft maakt de zaak ook echt niet eenvoudiger. En ten langen leste is het ook nog eens zo dat sommige arbeidsovereenkomsten niet worden geaccepteerd, zodat je nog geen betrouwbare berekening krijgt.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Door een vaste lage rente te hanteren kom je bij het uitrekenen op een hogere maximale hypotheek als bij andere instanties. Let wel goed op als je dit ziet gebeuren. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Toetsrente is dus belangrijk.

Bij veel berekeningen voor en maximale hypotheek kun je enkel uitrekenen op een laag rente percentage. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Waar je de maximale hypotheek kunt berekenen

De maximale hypotheek uitrekenen kun je op heel wat plekken doen. Allerlei banken geven je de mogelijkheid om hun rekenmodel te gebruiken zodat je de maximale hypotheek voor jouw situatie kan checken. Je komt ook nog heel veel aanbieders tegen die je bijna omkopen om een berekening te laten maken. Maar berekeningen bedriegen soms. Er zijn een aantal consumenten organisaties die informatie verstrekken om dit fenomeen tegen te gaan en om mensen wijzer te maken op het gebied van verantwoord lenen.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. Erkend Hypotheek Adviseurs zijn ook online te vinden. Banken hebben tegenwoordig de moeite genomen om je zelfs via Inernet door te verwijzen naar een adviseur.

De hypotheekmarkt is inmiddels zo complex dat je eigenlijk nauwelijks nog zelf een berekening kunt maken van je maximale hypotheek. Doe voor de lol eens een navraag bij vrienden en familie om te zien wie zij zouden aanraden voor de maximale hypotheek. Wat je op die manier krijgt is een heel divers aantal adviseurs die goed werk hebben geleverd voor jouw kennissenkring.

Adviseurs zullen je vooraf altijd vertellen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van een maximale hypotheek berekening. Het moment dat je te maken krijgt met de expertise van professionele adviseurs zul je merken dat het fijn is om te spreken met iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Uiteraard kun je ook bij de huisbankier binnen lopen om te vragen je te helpen bij het uitrekenen van je maximale hypotheek. Veel assurantie tussenpersonen zijn tevens erkend hypotheekadviseur, of hebben zo iemand in dienst, en kunnen tevens behulpzaam zijn met het berekenen van de mogelijkheden om een maximale hypotheek te verkrijgen.

Meer weten over hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten