vrijdag 16 oktober 2009

Welke hypotheek de beste is

De goedkoopste hypotheek hoeft niet de beste hypotheek te zijn Het bekijken van mogelijkheden voor de ideale hypotheek gaat doorgaans niet zonder stuiten op diverse kreten. Een lening die goedkoop is, is niet perse de beste hypotheekvorm.

Hypotheekaanbieders melden in hun reclame-uitingen dikwijls dat je jouw ideale hypotheek bij hen kunt afsluiten.Je leest dan bijvoorbeeld ‘wij zijn de beste op het gebied van hypotheken en leningen’ of ‘hier vindt u de beste prijzen en de voordeligste hypotheken’Bel of mail om meer informatie te mogen ontvangen om voor de beste hypotheek in aanmerking te komen.De vraag is echter wat nu belangrijk is voor deze adverteerders: voordelig of ideaal.Vergeet vooral niet jezelf af te vragen wat het meest ideale is als het gaat om een bepaalde hypotheek.

Je zou snel kunnen denken dat de advertentie voor de goedkoopste lening misschien een aanbieding voor de beste hypotheek zal zijn.De rente waarmee de hypotheekaanbieder adverteert blijft soms veel korter van kracht dan je denkt.Worden er voordelige leningen, hypotheken of andere financieringen aangeboden, dan zal het maken van een vergelijking zeker duidelijkheid bieden.

Geld lenen in de vorm van een hypotheek die een lange looptijd kent is ook zeker niet kosteloos en dat mag niet vergeten worden. Omdat je lang vastzit aan een hypotheek, moet je het onderste uit de kan halen voor jezelf.Een voor jou voordelige hypotheek wil dan ook zeggen dat je er zorg voor moet dragen dat je daar de beste producten voor gaat verzamelen.

Zoek de beste zekerheid bij de hypotheek die je af gaat sluiten, zodat de lening zoveel mogelijk afbetaald kan worden als de looptijd voorbij is.Bedenk dat je nabestaanden (gezin of anderen) het beste kan halen uit de voorwaarden van de door jou afgesloten hypotheek. Denk er dus aan dat de kosten van je hypotheek ook nog te dragen moeten zijn voor diegenen die na jouw dood achterblijven. Dat is allemaal stof om eens goed na te denken over wat nu precies de beste hypotheek is.

Hoe je het minst omslachtig de beste hypotheek kunt afsluiten.

Waar vind je antwoord op de vraag ‘wie verzorgt voor mij de beste hypotheek en wat houdt die hypotheek dan in’? Voor een antwoord op dit vraagstuk moet je verder zoeken dan je directe omgeving. Het is mogelijk dat het doornemen van dit artikel voor jou duidelijker maakt hoe je een zo ideaal mogelijk hypotheek af kunt sluiten. Dat hypotheekaanbieders regelmatig adverteren met kreten waaruit blijkt dat zij echt de beste met hypotheek zijn, zal ook in dit artikel nog eens duidelijk geworden zijn. Het is aan een hypotheekafnemer aan te raden deze advertenties of hypotheekaanbiedingen niet te vluchtig door te nemen.

Wat kun je terugvinden over voorwaarden van de hypotheek of beter gezegd wat kun je allemaal niet terugvinden over het als beste gepromoot product?Zet het dan ook maar uit je hoofd om het beste van een hypotheek terug te kunnen vinden in advertenties voor lenen van geld.Neem de tijd om te bekijken wat het meest ideale op het hypotheekgebied is voor jou en je gezin, want dat is tenslotte wat je wilt.Zet het gezin op één bij het zoeken naar een hypotheek, daar zul je van profiteren.

De hypotheeklasten moeten op de juiste manier gedragen worden en daarvoor kan het zijn dat voor lange tijd financiële offers voor het hele gezin noodzakelijk zijn.Door dit als uitgangspunt te nemen zal de zoektocht naar de beste hypotheek anders gaan dan een zoektocht naar de maximale hypotheek of de goedkoopste lening.Zorg dat er op maand basis een apart bedrag apart gereserveerd wordt voor de hypotheek en noteer dit, samen met andere uitgaven, in een kasboek.

Het internet biedt je verschillende mogelijkheden voor hulp bij het opstellen van een budget voor je gezin waarbij er naast de hypotheek ook nog ruimte is voor extra uitgaven.Je weet nu wat je inkomsten zijn en hoeveel je aan een hypotheek kunt besteden en je op een verantwoorde manier je lasten het beste kunt besteden en reserveringen kunt maken.Wat de best passende hypotheek is en hoe je dus je koophuis kunt financieren, dat kun je nu gaan bekijken.

Een lening voor de meest optimale hypotheek

Nadat het gezinsbudget is opgesteld en je misschien met behulp van je beste vrienden hebt kunnen berekenen hoeveel je verantwoord aan een hypotheek kunt besteden, ga je op zoek naar plaatsen waar je geld kunt gaan lenen.Richt je nu op leningen voor je hypotheek – wat er verder in- en uitgaat in je gezin is al ter sprake gekomen toen je je budget opstelde.

Uit je budget zal dan blijken hoeveel je maximaal kunt betalen aan een hypotheek en het beste is om het gevonden bedrag dan om te rekenen naar een bruto te betalen bedrag.Door een bruto betaling als basis te nemen is het aspect van belastingaftrek ook beter te bekijken.Het is mogelijk dat je niet optimaal rekening kunt houden met het belastingvoordeel dat de renteaftrek met zich meebrengt als je het netto budgetbedrag als basis neemt.

Om een goeie bruto netto berekening te maken van de beste hypotheek kun je het beste overleg plegen met je belastingconsulent.Het bruto of netto gezinsbudget geldt als basis voor het bepalen van de haalbaarheid van een wenselijk bedrag voor de hypotheek. De volgende stap is beoordelen in hoeverre de inkomsten en een maximale hypotheek met elkaar congrueren. Nadat je dan een indruk hebt gekregen van hoeveel hypotheek je op jouw inkomen kunt krijgen doe je er dan het beste aan om je verder in de verschillende tarieven van de hypotheken te verdiepen.De tarieven voor een hypotheek zijn dan weer afhankelijk van diverse factoren waar je dan weer de voor jou meest beste uit zult moeten gaan kiezen.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je een hypotheek af kunt lossen en de vraag was welke voor jou dan wel de beste manier zou zijn. Standaard kennen we de annuïteiten hypotheek en de lineaire hypotheek die gelijk voorzien in een aflossingsvorm.Kies je voor een van beide hypotheekvormen dan kun je het beste een risicoverzekering afsluiten om bij overlijden voor de einddatum de restschuld of een deel daarvan met de uitkering weg te laten vallen.Er zijn dan ook meerdere verzekeraars die risicoverzekeringen aanbieden die je mogelijk aan een hypotheek kunt verbinden.

Wil je een risicoverzekering voor je hypotheek afsluiten, dan zul je moeten zoeken naar de aanbieder met de voor jou meest voordelige aanbieding. De standaard tarieven voor risicoverzekeringen kun je berekenen over de exacte looptijd van je hypotheek of de door jou te bepalen beste looptijd.Maak een tariefvergelijking voor verschillende verzekeringverstrekkers en hou er rekening mee dat ook hier geldt dat ‘beste’ en ‘voordelige’ twee verschillende dingen zijn. De moeilijkste keuze is die van spaarhypotheek, terwijl deze toch heel vaak voorkomt bij reclame-uitingen.

Het ligt voor de hand dat je een spaarhypotheek met duidelijk vastgestelde spaardeelgarantie en goed vastgelegd bedrag dat ter aflossing uitgekeerd wordt na overlijden.Wil je goed weten hoe goed een spaarhypotheek in jouw situatie past, vraag dan meteen welke voorwaarden de verstrekker aan het spaarproduct en de verzekering heeft verbonden. Er is maar weinig kans dat een product dat aan je hypotheek gekoppeld is ook werkelijk ideaal is voor jouw situatie.Het beste vergelijk je de verschillende soorten van verzekeringen, zowel de spaarverzekeringen als de risicoverzekeringen, en zoekt de beste daaruit om aan een hypotheek te koppelen.

Wanneer je een combinatie maakt van producten die voor de gegeven situatie optimaal zijn, ontstaat uiteindelijk de beste hypotheek. Wanneer je er over denkt andere producten en/of verzekeringen aan je hypotheek te verbinden, kun je ook weer het beste de meest optimale producten uit alle aanbiedingen kiezen en zelf afnemen bij de verstrekker. Krijg je een opmerking dat een hypotheek niet kan doorgaan als je de beste producten niet van de tussenpersoon of van de geldverstrekker afneemt, wacht dan en ga eerst eens verder kijken.Over het algemeen zal de maximale hypotheek minder laag zijn als bij een vergelijking van diverse producten blijkt dat de voorwaarden minder slecht dan gedacht zijn of de premie lager en een hypotheekafnemer kan hier zeker voordeel uit halen.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in beste hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten