donderdag 1 oktober 2009

Bereken Hypotheek Voor Jouw Situatie

De juiste lasten van een hypotheek bereken je aan de hand van verschillende onderzoeksresultaten.Het blijft steeds maar weer de vraag, bereken je een hypotheek om de laagste maandlasten of bereken je een hypotheek met het meeste voordeel over de gehele looptijd?Hoeveel hypotheek er afgesloten kan worden is een aspect dat ter sprake kan komen.

De vraag is hoe met het persoonlijke inkomen uitgerekend kan worden wat de hypotheek maximaal is. Bepaal ook wat de opbouw van de hypotheekberekening moet gaan worden. Je ontdekt niet welk hypotheekproduct het beste bij je past door alleen te berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.Een hypotheekvergelijking waarin diverse aanbieders meegenomen worden verschaft meer kennis over hoe de verschillende hypotheekvormen in elkaar zitten.

Na het vergelijken van de rente op de verschillende hypotheken ben je zo ver om naar een volgende fase te gaan.Welke normen gelden voor de acceptatie van de hypotheek moet je meenemen in de berekening van de hypotheek.De waarde van het onroerend goed is van wezenlijk belang om te berekenen in welke verstrekkingnorm jouw hypotheek gaat vallen.

Wat je eigen huis waard is bepaalt weer hoe je de hypotheeklasten berekent, met als uitgangspunt het rentepercentage. Vervolgens reken je uit wat de maximale hypotheek is die je aflossingsvrij kunt aangaan.Het aangaan van bepaalde verzekeringen is bij het hypotheekgedeelte dat aflossingsvrij afgesloten wordt niet verplicht. De lasten voor het aflossingsvrij deel van de hypotheek bereken je dan makkelijk met het van toepassing zijnde rentepercentage.

Meestal zal de norm voor een aflossingvrije hypotheek liggen tussen de 75 en 90% van de executiewaarde van de woning.Uiteraard moet je ook bij deze norm rekening houden met uitzonderingen en voorwaarden die kunnen verschillen per aanbieder.Je zal een andere hypotheekvorm moeten kiezen voor dat gedeelte dat geen aflossingsvrije mogelijkheid kent.

Hoe meer je neigt naar 125% van de executiewaarde, hoe meer je berekening geldt voor de lasten van een tophypotheek. Je kunt bekijken hoeveel je kwijt bent aan premie of verplichte bijdrage als je weet hoeveel er op de hypotheek afgelost moet worden, eventueel door middel van een spaarproduct of �verzekering. Het risico om hier de verkeerde hypotheektarieven te kiezen zal dan ook groot kunnen zijn en bereken je misschien lasten die niet in overeenstemming met de werkelijkheid zijn.Bereken eens hoeveel de kosten van een deskundig hypotheekadviseur zullen zijn, en of een erkend hypotheekadviseur jouw hypotheek veel gunstiger zou kunnen uitrekenen.

Meer weten over hypotheek berekening, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten