dinsdag 25 augustus 2009

BKR en dan afgewezen

Zo makkelijk is het alleen niet om te zien of iemand helemaal geen BKR problemen heeft. Er zijn heel wat mogelijkheden te bedenken waarbij mensen niet volledig BKR schoon zijn, maar waar wel mogelijkheden bestaan. Natrekken van een BKR is natuurlijk een verstandige zet van banken, maar dat is niet de enige reden. De banken en overige geldverstrekkers laten niet enkel in hun eigen belang het BKR toetsen maar ook in het belang van jou bij het aanvragen van een hypotheek. Informatie die uit BKR rolt kan dienen voor het vervullen van de zorgplicht waaraan financieel dienstverleners zijn gebonden in het kader van de regels van het AFM. De zorgplicht voorkomt dat er leningen worden verstrekt aan mensen die er net wel of net niet voor in aanmerking komen en geeft de zekerheid van een verantwoord advies.

Als alle verplichtingen altijd netjes worden nagekomen zal de hypotheek worden verstrekt op basis van inkomen. De hypotheek kan worden verstrekt als men kan zien dat alle BKR problemen zijn opgelost en alle verplichtingen op financieel vlak kunnen worden afgerond. Wanneer een nieuwe lening wordt aangevraagd gaat overigens hetzelfde verhaal op. Wanneer de lasten draagbaar zijn kan ook een lening worden afgesloten. Op het moment dat je toch al een paar BKR coderingen hebt syaan kan het goed zijn dat je bij veel banken bij voorbaat wordt afgewezen voor een hypotheek aanvraag. In een dergelijke situatie is het dan ook verstandig om een aanvraag in te dienen bij een instantie of een geldverstrekker die gespecialiseerd is in leningen en hypotheken met BKR.

Als dan alsnog een hypotheek of lening verstrekt gaat worden dan zullen de voorwaarden verzwaard kunnen zijn door de lopende BKR registratie. Een zware BKR registratie maakt het over het algemeen wel heel moeilijk om een hypotheek te krijgen. Pas op dat je niet eindeloos gaat lopen leuren door je aanvraag bij meerdere instanties tegelijkertijd in te dienen. Vraag eerst aan een instantie of tussenpersoon of daar mogelijkheden zijn tot het verstrekken van een hypotheek of lening met een BKR registratie.

Wat bij BKR wordt geregistreerd zijn alle hypotheken en leningen, niet alleen definitieve contracten. Voor een bank is het dus heel makkelijk om te zien of er al meerdere aanvragen zijn binnengekomen voor een bepaalde kredietnemer. Wanneer jij dus opnieuw en opnieuw een hypotheek aanvraagt zullen die mensen zich toch weleens vaker gaan bedenken en hun twijfels krijgen over de reden dat je aan het aanvragen bent. Die instanties vragen zich dan gelijk af waarom jouw aanvraag al bij zoveel banken en behandeling is en waarom je het zo vaak aanvraagt.

Meer weten over hypotheek zonder bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten