donderdag 6 augustus 2009

Hypotheek vergelijking

Hou een aantal dingen in gedachten als je een hypotheekvergelijking wilt maken. Je zult allereerst zoveel mogelijk instanties met elkaar moeten vergelijken als je een hypotheek wilt afsluiten. Daarnaast is het raadzaam de aanbieders in rubrieken op te delen voor je gaat vergelijken. Ook spelen de verschillende verzekeringen die afgesloten dienen te worden in grote rol in een hypotheek vergelijking.

Bedenk van te voren of je wilt gaan voor een maximale hypotheek of niet. Bij een vergelijking van wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen, speelt je inkomen in belangrijke rol. Indien daarna je een vergelijking wenst te maken van de maandlasten voor een af te sluiten hypotheek, zal het totaal gezinsinkomen een belangrijke rol meespelen. Je kunt de verschillende hypotheekinstanties gaan zoeken als je eenmaal weet wat je wel en niet wilt.

Via internet zijn al veel mogelijkheden om een vergelijking te maken tussen de instanties waar je een hypotheek bij kunt gaan afsluiten. Niet alleen vind je de traditionele banken, maar ook instanties die geen BKR check uitvoeren. Het is vaak niet onverstandig om je hypotheek te laten vergelijken door een erkend hypotheek adviseur. Bij een onafhankelijke adviseur in hypotheken is het mogelijk de hypotheek van meerdere banken ineens met elkaar te laten vergelijken.

Vraag de adviseur vooraf om een overzicht te maken van de diverse hypotheken. Aflossingsvrije hypotheken zijn tenslotte heel anders dan spaarhypotheken. Ook verplichtingen tot het aangaan van doorgaans prijzige verzekeringen bij de hypotheek zou je in de vergelijking moeten laten opnemen.

Ben je geinteresseerd in vergelijking van hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten