donderdag 27 augustus 2009

Je Maximale Hypotheek Uitrekenen

Het is een stuk moeilijker als de meeste mensen denken om een maximale hypotheek uit te rekenen. Door alle aanbiedingen heen is het vaak moeilijk om te beoordelen welke manier voor het berekenen van een maximale hypotheek het meest betrouwbaar is. Als je eenmaal aan de slag gaat om jouw maximale hypotheek te gaan berekenen dan wil je aan het einde wel weten waar je aan toe bent. Het kan lastig zijn om een beetje wijs te worden uit al die verschillende tarieven die er worden gerekend op de hypotheekmarkt.

Een maximale hypotheek berekenen is bepaald niet makkelijk omdat het voor consumenten niet duidelijk is wat voor normen er worden gebruikt. Het feit dat elke bank zo zijn eigen criteria heeft maakt de zaak ook echt niet eenvoudiger. Daar komt vaak ook nog eens bij dat men bepaalde soorten van arbeidsovereenkomsten niet accepteert voor een te verstrekken lening en dus niet gebruikt kunnen worden voor een betrouwbare berekening van een maximale hypotheek.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Het is wel een zaak om goed op te letten hoe dit nu allemaal werkt. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Toetsrente is dus belangrijk.

Op het moment dat je Internet gebruikt voor een maximale hypotheek berekening dan is het al snel duidelijk dat je alleen maar tegen lage rentes kunt berekenen. De rente vast periode is natuurlijk bij een maximale hypotheek erg belangrijk. De programmatuur die wordt gebruikt voor hypotheek berekeningen houden ook geen rekening met toeslagen die worden berekend als je bijvoorbeeld een BKR notering hebt. Als je dan erachter komt dat je lang niet zoveel kunt lenen als je dacht is de teleurstelling des te groter.

Ben je geinteresseerd in berekening maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten