donderdag 27 augustus 2009

Hoe je een maximale hypotheek kunt uitrekenen

Je zult een paar dingen voor jezelf op een rijtje moeten zetten als je wilt gaan uitrekenen wat je maximale hypotheekmogelijkheden zijn. Wil je een maximale hypotheek gaan uitrekenen op basis van je inkomen? Misschien wil je wel laten berekenen hoeveel de maximale hypotheek is welke je op je huidige woning zou kunnen gaan afsluiten. Enige verzamelwoede is nu eenmaal nodig als je wilt weten wat je maximale hypotheek is. De juiste papieren zijn cruciaal.

Ook is van belang te weten wat voor een soort arbeidsovereenkomst jij of je partner hebt om de mogelijkheden van een maximale hypotheek te laten berekenen. Ben je zelfstandig, dan zul je in elk geval al de jaarstukken van de afgelopen drie jaar moeten kunnen tonen. Je moet ook weten wat je huis waard is. Afhankelijk van de executiewaarde kan de maximale hypotheek uitgerekend gaan worden.

Wil je alvast een vuistregel voor je maximale hypotheek, dan is het zaak om uit te gaan van je vaste bruto jaar inkomen. In de meeste rekenmodules moet je jouw bruto jaarsalaris ingeven en de toetsrente die je wilt gebruiken bij de berekening. Je krijgt dan een overzichtje van jouw maximale hypotheek en wat het je gaat kosten, uitgaande van de gekozen toetsrente. Het maximale hypotheek bedrag dat is uitgerekend is dan enkel op basis van je inkomen. Je huidige lasten spelen ook een rol bij de maximale hypotheek die je kunt krijgen.

Als je nu een aantal verplichtingen hebt lopen, zoals financieringen of kredieten, dan heeft dat een flinke invloed op de maandlasten die je kunt dragen. Daarnaast dient opgegeven te worden hoeveel je eventueel aan alimentatie dient te betalen. De uitkomst die dan word verkregen uit de maximale hypotheek berekening gebruik je om verder te gaan. Je zult dan, in een verder stadium ook je woningwaarde moeten invoeren. Door de executiewaarde van de woning in te geven zul je zien of de maximale hypotheek is te krijgen op de koopsom en de kosten koper.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten