woensdag 26 augustus 2009

De Maximale Hypotheek Rondkrijgen

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Over welke maximale hypotheek berekening men het dan heeft is dan nog wel eens onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. Een andere manier is dan weer om te geen berekenen wat de maximale hypotheek is welke op een bepaald onderpand verkregen kan worden. Dan heb je weer afzonderlijke berekeningen waar je een maximale hypotheek mee kunt berekenen indien je een BKR vermelding hebt. Heb je in het verleden weleens een BKR codering gehad, dan wordt je maximale hypotheek vanzelf een stuk lager. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

De meest gebruikte berekening voor het bepalen van een hypotheek en de maximale mogelijkheden is de NHG formule. Om voor NHG in aanmerking te komen op een maximale hypotheek dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De NHG kan best weleens streng zijn, maar je hebt er ook voordeel van als je eenmaal wordt toegelaten en de eisen zijn kristalhelder. Welke rentestand een hypotheeklening heeft is ook van belang bij het kijken naar de maximaal mogelijke hypotheek. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Als je overweegt de maximale hypotheek te nemen en over te sluiten dan moet je letten op bijkomende kosten. Ga je bijvoorbeeld bij je bank vragen wat op dit moment je maximale hypotheek is als je wilt oversluiten, dan moet je niet verbaasd zijn als ze een relatief hoge rente rekenen. Zelfs nog hoger voor nieuwe klanten. Het hangt er vanaf welke hypotheekvorm je kiest, want zelfs dat heeft invloed op je maximale hypotheek! Omdat er zo verschrikkelijk veel dingen meespelen als je de maximale hypotheek gaat uitrekenen is het dan ook niet makkelijk om de maximale hypotheek te krijgen.

Ben je geinteresseerd in bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten