donderdag 27 augustus 2009

Hypotheek Soorten

De soort hypotheek die je kiest bepaalt in sterke mate wat je maximale hypotheek kan zijn. Bij enkel een aflossingsvrije hypotheek hoef je dan ook enkel rente te betalen en is een maximale hypotheek snel duidelijk. De maximaal maandelijkse aflossingen spelen weer een grote rol als je jouw hypotheek gaat baseren op annuiteiten. Wat je hier ook in moet meenemen is het rentepercentage dat geld voor de periode die jij kiest als rentevastperiode. Een variant die veel mensen kennen is de traditionele leven hypotheek die vereist dat je een verzekering ernaast neemt.

De hypotheekvorm is een veelgebruikte en ook goed, het enige nadeel is dat je vaak een iets lagere hypotheek ermee kan krijgen. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie.

Spaarhypotheek is een hypotheeksoort waarin door de vele varianten het ook weer moeilijk is een maximale hypotheek te gaan vergelijken. Er zijn nogal wat spaarhypotheken die een gegarandeerde uittkering hebben. Maar er zijn er ook veel op de markt die op beleggingen zijn gebaseerd en zodoende geen zekere uitkering kunnen bieden. Bij een lineaire hypotheek doe je over de gehele looptijd een vaste aflossing. Je lost gewoon elk jaar een bepaald vast stuk af van de lening. De hypotheeklasten nemen op deze manier elk jaar steeds verder af. Dit is een veel vergeten soort van hypotheken die in veel situaties de maximale voordelen met zich mee zou kunnen brengen.

Ben je geinteresseerd in hypotheek maximaal, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten