dinsdag 25 augustus 2009

Een BKR hypotheek aflossen

Wanneer er leningen met een BKR registratie staan dan zullen die voor je hypotheek verstrekking dienen te worden ingelost. Wat een acceptant dan ook als eerste zal doen is jouw gegevens bij het BKR toetsen om te zien of er nog losse eindjes moeten worden gedaan. Het is verstandig om een ruime tijd voordat je een hypotheek of lening wenst aan te gaan zelf bij het BKR de over jou geregistreerde gegevens op te vragen. Wat je met die rapport kunt doen is zien of er nog hypotheken of leningen in het verleden zijn geweest waarvoor een codering openstaat. Mochten er dingen op terugkomen die jou totaal niks zeggen, zorg dan dat je dit opzoekt en uitvindt hoe dit kan. Je kunt informatie opvragen bij de desbetreffende financieel dienstverlener of de instellingen die de codering heeft ingeschreven.

Het kan zelfs zijn dat je na alle informatie te hebben ontvangen plotseling ziet dat er een verplichting bij zit die je zelf helemaal was vergeten. Wat je dan moet doen is met de bank contact opnemen om meteen te zien wat er nog terugbetaald moetn worden om het helemaal afgerond te krijgen. Een bank zal jou al met een heel wat geruster gevoel een hypotheek verstrekken als je schoon schip hebt gemaakt op BKR gebied. Het is dan verstandig om bij de betreffende financi�le instelling te verzoeken de volledige afbetaling van je hypotheek of krediet bij het BKR aan te melden en dit tevens aan jou schriftelijk te bevestigen. Nadat dan de gevraagde bevestiging is gekomen doe je er verstandig aan om wederom bij het BKR een overzicht aan te vragen met daarop de actuele status van alle op jouw naam geregistreerde leningen of hypotheken.

Op het moment dat je dan een correct overzicht van het BKR in je bezit hebt en daarop de actuele status staat over zowel de reeds afbetaalde- en nog alle lopende financi�le contracten, kun je voor een aanvraag naar een bank of andere kredietverstrekker gaan. Op het overzicht dat het BKR je heeft toegezonden staan dan alle gegevens over het verloop van afgesloten contracten over de laatste vijf jaren. Zijn er negatieve coderingen bijgekomen in de laatste vijf jaar dan is het aanvragen van een hypotheek nog altijd moeilijk. Als je BKR coderingen al wat ouder zijn kan het verstandig zijn om te wachten tot de vijf jaar om zijn en je notering als het ware is verjaard.

Een hypotheek aanvragen kan gewoon het beste nadat de codering is verlopen. Wanneer je zeker weet dat je BKR codering is verlopen, neem geen risico's en vraag het gewoon nog een keer. Let dus op dat je dan niet de weg kiest om via een afwijzing op je hypotheek- of lening aanvraag achter je BKR registraties te komen. Ga je dan even later, als je BKR alsnog schoon is, weer bij dezelfde instantie een aanvraag voor een hypotheek of lening indienen dan bestaat de mogelijkheid alsnog dat je aanvraag zal worden afgewezen.

Meer weten over hypotheek en bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten