vrijdag 19 juni 2009

Berekening maximale hypotheek

Stel dat je het voornemen hebt om een huis te gaan kopen. Je wilt het eerst op je eigen gaan wonen of er is gezinsuitbreiding in de planning. Door onvoldoende eigen spaargeld ontkom je er niet aan om een berekening te laten maken voor hypotheek mogelijkheden. Ook als je met de gedachten speelt te gaan verhuizen en gaat zoeken naar een meer voor jou geschikte woonruimte.

Al snel zal de vraag bij je opkomen wat voor een hypotheek berekening je wilt gaan maken. Ook al wonen we in een klein landje je zult hier niet voldoende hebben aan een microfinanciering. Daar in de regel redelijk grote bedragen nodig zijn om een huis te kopen zul je verschillende berekeningen moeten maken alvorens tot afsluiten van een hypotheek over te gaan.

Maak een opsomming van alles wat je nodig denk te hebben om de berekening van een hypotheek zo nauwkeurig als mogelijk te maken . Je zult aan het begin een duidelijke opzet moeten maken over de hoogte van de benodigde som geld. Dan zul je moeten laten opstellen een berekening van de maximaal mogelijke hypotheek op jouw salaris. Dan maak je een berekening van de kosten voor afsluiten van een hypotheek. Erz al dan tevens een berekening gemaakt dienen te worden voor de maandelijks terugkerende last voor de af te sluiten hypotheek.

Om te beginnen zul je in ieder geval een begin moeten maken met de aankoopsom van de woning. ook zal in de berekening rekening gehouden moeten worden dat er misschien aanpassingen aan de woning gedaan moeten worden. Je zult vooraf duidelijkheid moeten vragen met betrekking tot de te betalen overdrachtsbelasting, het notaristarief en de te betalen courtage aan de aankoopmakelaar.

Laat voor het totale inkomen, eventueel met het inkomen van een partner erbij, een berekening maken voor een maximaal te verkrijgen hypotheek. Zorg dat je op de hoogte bent van alle mogelijke kosten met betrekking tot afsluiten van een hypotheek, te denken aan bankprovisie, taxateur, notaris en zo verder, dan kun je de kosten berekening voor je hypotheek afronden.

Nu je de berekening van de totale hypotheek hebt kun je gaan kijken naar de te betalen maandlasten. Laat dan een hypotheek berekenen met lasten die je makkelijk van jouw inkomen kunt betalen.



Je maximale hypotheek uitrekenen is ingewikkelder dan gewoon een formule intikken of een formuliertje invullen op Internet. Lees er meer over op informatie sites die over hypotheken gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten