woensdag 17 juni 2009

Een Lage Hypotheek Rente Voor Je Nieuwe Hypotheek

Wat kun je doen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente, welke maar verkregen kan worden, kun je op meerdere manieren bekijken. Voor een hypotheek met een hoofdsom een flink stuk onder de waarde van het onderpand zal een lager rente tarief toegepast worden als voor een zogenaamde top hypotheek. Indien er een mogelijkheid is tot het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie, voorheen Gemeente Garantie, dan zijn de tarieven voor een hypotheek ook een stuk lager. Naast de zoektocht voor de laagste hypotheek rente dient een ander aspect niet uit het oog verloren te worden, de looptijd van het te betalen rentepercentage. Of je keuze een spaarvast hypotheek, hypotheek zonder aflossingen, aandelen hypotheek of een nog ander in te vullen soort zal zijn, dat kan allemaal meetellen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente.

In combinatie met de bovenstaande voorbeelden dient ook rekening gehouden te worden met de hoogte van het inkomen en hoe dit inkomen is verworven. Onder de redenen tot het in rekening brengen van extra rentepunten op de laagste hypotheek rente kan vallen dat je geen vaste baan hebt of voor eigen risico een onderneming drijft.

De hoogte van de waarde van je huis kun je nagenoeg afleiden van de WOZ waarde of vanaf een gewaarmerkt rapport van een taxateur. Meestal gaan de tabellen voor hypotheekrentes uit van de executiewaardes. Als je met je hypotheek een stuk boven de executiewaarde gaat uitkomen dien je rekening te houden met een eventuele toeslag op de in basis toe te passen rente. Blijft de hoogte van de hypotheek beneden de executiewaarde dan zal in de regel een flinke korting op de rente tot de mogelijkheden behoren. Als je aan alle voorwaarden voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voldoet, zul je wat extra afsluitkosten kwijt zijn maar van een lager rente percentage kunnen profiteren.

Het kan dan ook een flink voordeel opleveren indien je ook als zelfstandige of werknemer met een tijdelijke baan NHG kan verkrijgen. De opslagen op de basisrente zullen dan vervangen worden in extra korting op het rentetarief. Vergeet dit alles niet mee te nemen zodat je mogelijk de laagste hypotheek rente bereikt .

De waardes en rapporten betreffende WOZ waardes zijn in de regel makkelijk te toetsen op juistheid bij de Gemeentes. Voor een taxatierapport dien je er wel op te letten dat dit is opgemaakt door een onafhankelijk en gecertificeerde taxateur.

Om er zeker van te zijn dat je de laagste hypotheek rente krijgt draait het om hypotheek rente vergelijken van verschillende offertes. Vraag er minimaal drie aan en zorg dat je goed ingelicht wordt over alle voor- en nadelen, dan weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten