vrijdag 19 juni 2009

Voor een nieuw huis een berekening voor maximale hypotheek maken

Je kunt op enig moment het plan hebben voor aankopen van een woning. Je zou de stap willen maken naar je eerste eigen huis of je bent een nieuwe gezinsplanning aan het maken. Door onvoldoende eigen spaargeld ontkom je er niet aan om een berekening te laten maken voor hypotheek mogelijkheden. Dit ritueel kan zich ook gaan afspelen bij een gewenste verhuizing en je een zoektocht naar een ander huis moet gaan starten.

Er kunnen dan snel vragen bij je opkomen komen over welke berekening van een hypotheek je moet gaan opstellen. We zijn dan wel woonachtig in een klein land maar met een microfinanciering zul je hier niet toekomen. Tegenwoordig zijn grotere bedragen nodig voor de aanschaf van een eigen huis waardoor het laten maken van een berekening voor een hypotheek zeker geen overbodige luxe meer is.

Je zult zelf een opstelling moeten maken van alle bedragen die nodig zijn om een juiste berekening van je hypotheek op te stellen. Je zult aan het begin een duidelijke opzet moeten maken over de hoogte van de benodigde som geld. Nu moet je een berekening laten maken hoeveel hypotheek met jouw inkomen mogelijk is. Ook dien je nu een berekening te laten maken van de noodzakelijk te betalen kosten die bij het hypotheek afsluiten horen. Daarna ga je een berekening maken van de lasten voor een hypotheek.

Het aankoopbedrag van het huis zal dan ook het begin zijn van je te maken opstelling. ook zal in de berekening rekening gehouden moeten worden dat er misschien aanpassingen aan de woning gedaan moeten worden. Je zult vooraf duidelijkheid moeten vragen met betrekking tot de te betalen overdrachtsbelasting, het notaristarief en de te betalen courtage aan de aankoopmakelaar.

Ga over jouw jaarsalaris, samen met het salaris van je partner, een berekening maken van een zou compleet mogelijk af te sluiten hypotheek. Als je ook de kosten voor afsluiten van een hypotheek weet, afsluitprovisie, taxatiekosten, notariskosten enzovoort dan heb je ook gelijk een berekening voor de hypotheek kosten.

Op het moment dat je een berekening voor de hoofdsom van je hypotheek hebt kun je aan de slag met het laten berekenen van de maandelijks terugkerende lasten. Je zult dan zorg moeten dragen een berekening te laten maken voor een hypotheek die voor jou betaalbaar is.



Je maximale hypotheek berekenen is ingewikkelder dan gewoon een formule intikken of een formuliertje invullen op Internet. Lees er meer over op informatie sites die over hypotheken gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten