dinsdag 23 juni 2009

Er zijn nogal verschillende hypotheek maandlasten

Er zijn nogal wat zaken die behoren tot de maandelijks terugkerende hypotheek lasten. Je dient behalve de financieringsrente tevens periodiek af te lossen aan de afgesloten hypotheek. Naast het maken van een keuze uit de vele soorten hypotheken of de duur van het vast zetten van de rente is het toch mogelijk verschillen tegen te komen van hypotheekrentepercentages. Er zijn diverse methodes om je aflossingen te betalen. Ook zul je te maken gaan krijgen met de betalingen van premie voor al dan niet verplicht te sluiten verzekeringen.

Onder meer de rentevastperiode is bepalend voor de hoogte van het te betalen rentepercentage. Tevens zal de hoogte van de rente kunnen verschillen door het geven van meer zekerheden als NHG of een overwaarde. Veel voorkomende aflossingsmethodieken zijn de annuïteitsmethode en de lineaire methodiek . Een andere denkbare berekening van de maandlasten is om een aflossing te regelen met een beleggingsverzekering of een levensverzekeringspolis. Ook kan gekozen worden uit een groot aantal andere aflossingsvormen als spaarvasthypotheek of beleggershypotheek. Hier is niet de meest juiste plek om de vele verschillende soorten aflossingen door te nemen. Er is dus te kiezen uit een ruim scala uit hetgeen mogelijk van invloed kan zijn op de te betalen maandlasten voor je hypotheek.

Naast de verzekeringen voor een zogenaamde spaarhypotheek krijg je meestal te maken met een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering kan zowel op een als op twee levens gesloten worden. Daar zit uiteraard een premie verschil in dat dan weer van invloed is op je totale hypotheek maandlasten. Ook een levensverzekering is een veelvuldig voorkomende verzekeringssoort die aan een hypotheek te koppelen is. De maandlasten van een hypotheek kunnen nogal beïnvloed worden de verschuldigde premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen of werkeloosheidsverzekeringen. Zeker zal de premie voor een af te sluiten opstalverzekering niet overgeslagen dienen te worden. Voor je zelf zul je moeten bekijken of het verstandig is om ook een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten.

Door al deze verschillende rentes, aflossingen en verzekeringen mag het duidelijk zijn dat er grote verschillen kunnen optreden in de hypotheek maandlasten. Zorgdragen voor kiezen van de juiste producten en de voor jou meest gewenste dekkingen zullen bijdragen aan samenstelling van betaalbare hypotheek maandlasten.


Als je meer wilt weten over de gevolgen van verzekeringen en rentewijzigingen op de hypotheek rentes en je maandlasten, kijk dan op Mijnadviseur.nl voor een onafhankelijk overzicht hiervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten