woensdag 17 juni 2009

Laagste hypotheek rente

Wat kun je doen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente, welke maar verkregen kan worden, kan op diverse manieren nagezocht worden. Indien de hoogte van de aan te vragen hypotheek aanzienlijk lager is dan de waarde van je woning dan is de kans redelijk groot dat je een lagere rente hoeft te betalen dan voor een tophypotheek. Indien er een mogelijkheid is tot het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie, voorheen Gemeente Garantie, dan zijn de tarieven voor een hypotheek ook een stuk lager. Bij het enkel kijken naar de laagste hypotheek rente is dan ook zeker een grote factor, de rente vast periode. Of je keuze een spaarvast hypotheek, hypotheek zonder aflossingen, aandelen hypotheek of een nog ander in te vullen soort zal zijn, dat kan allemaal meetellen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente.

Je dient buiten de eerdere vermeldingen van hypotheekvormen tevens te weten dat naast de hoogte van je salaris ook jouw soort beroep kan worden meegenomen . Een tijdelijk loondienstverband of het uitoefenen van een zelfstandige onderneming kunnen factoren zijn om toeslagen op het laagste mogelijke hypotheek rente tarief toe te passen.

Hoeveel een huis waard is zou bepaald kunnen worden aan de hand van een taxatierapport of van de in de WOZ aanslag opgenomen waarde . In de regel zal de berekende executiewaarde het uitgangspunt zijn in de verfschillende rentestaffels. Indien je hoger dan de executiewaarde gaat uitkomen voor een hypotheek dan gelden er in de regel toeslagen op de startrentes. Kom je onder de executiewaarde uit dan zijn er fikse rente kortingen op de basis rente te ontvangen. Als je aan alle voorwaarden voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voldoet, zul je wat extra afsluitkosten kwijt zijn maar van een lager rente percentage kunnen profiteren.

Het kan dan ook een flink voordeel opleveren indien je ook als zelfstandige of werknemer met een tijdelijke baan NHG kan verkrijgen. In plaats van rente opslag zal dan gesproken kunnen worden over een toe te passen rentekorting. Door dit mee te nemen komt de laagste hypotheek rente eerder binnen je bereik.

De waardes en rapporten betreffende WOZ waardes zijn in de regel makkelijk te toetsen op juistheid bij de Gemeentes. Hou er wel rekening mee dat enkel door daarvoor opgeleide taxateurs rapporten mogen afgeven die banken accepteren.

Om er zeker van te zijn dat je de laagste hypotheek rente krijgt draait het om hypotheek rente vergelijken van verschillende offertes. Vraag er minimaal drie aan en zorg dat je goed ingelicht wordt over alle voor- en nadelen, dan weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten