maandag 1 juni 2009

Zo leen je met spoed

Als je een financiering gaat nemen dan wil je natuurlijk de goedkoopste lening krijgen. Vanzelfsprekend is dat ieders wens. De reden ligt voor de hand. Omdat niemand eigenlijk weet wat het verschil is tussen de ene lening en de andere. Daarom legt elke aanbieder de nadruk op het krijgen en hebben van de laagste rente.

Dat kan allemaal wel, maar het wordt problematisch als je alleen maar voor de rente gaat bij je beslissing. Want er speelt veel meer bij een lening. Korte termijn goedkoop is leuk, maar de goedkoopste lening moet ook op lange termijn goedkoop zijn. De korte termijn met lage rente doet niet veel over de lange looptijd. Want veel zogenaamd goedkope leningen zijn eigenlijk niet goedkoop. Soms zie je advertenties met rentetarieven die belachelijk kort gelden. De rente wordt na die periode variabel en schiet dan pijlsnel omhoog.

Als de rente omhoog schiet dan gaan de maandlasten natuurlijk ook omhoog. Goedkoop is dus niet altijd goedkoop, vooral bij leningen met variabele tarieven. Win dus leningadvies in waar het om de lange termijn gaat. Veel adviseurs zullen schermen met de lage rente en daarna een \'historisch rendement\' laten zien. In die voorbeelden is een variabele rente erg voordelig. Terwijl het meestal toch echt niet de voordeligste was.

Het meeste voordeel krijg je door je rente snel vast te zetten. Uiteindelijk wil je toewerken naar het punt dat je jouw lening hebt afbetaald. Dan weet je echt zeker dat het niet alleen een goedkope lening lijkt. Het is dan ook de goedkoopste lening!

Wil je meer zekerheid, dan betaal je natuurlijk ook meer rente. De kans dat er eens wat fout gaat met wat je doet neemt natuurlijk ook toe naarmate het risico vergroot. Probeer niet te veel te speculeren met rente en tarieven. Kies voor de zekerheid van een goedkope lening, maar val niet voor de verleiding van de goedkoopste lening met een tijdelijk lage maandlast.

Wil je meer weten over hoe je een lening afsluit met spoed, kijk dan voor meer info over met spoed geld lenen op Internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten