donderdag 18 juni 2009

Nieuwe woning en overbruggingskrediet afsluiten

Voordat je definitief een nieuw huis gaat kopen zit je met de vraag hoe je dit moet doen met een nog niet in de verkoop gezet bestaand huis. Het genot van een nieuw aan te schaffen huis is enkel mogelijk indien het financiële plaatje helemaal in orde is. Vaak is het zelfs onmogelijk te realiseren zonder een overbruggingskrediet af te sluiten. In de regel zul je een goede overweging dienen te maken of een overbruggingskrediet de voor jou het meest op zijn plaats is. Let er in ieder geval goed op dat je uit alle leningsvormen de voor jou juiste keuze maakt. Daarna zul je moeten gaan overwegen bij welke instantie je een overbruggingskrediet wenst te gaan aanvragen. Het is ook belangrijk te bekijken naar de toepasselijke voorwaarden op deze kredietsoort. In je directe omgeving en vriendenkringen hoor je nagenoeg niemand spreken over een overbruggingskrediet, blijkbaar doet men zich daarover schamen.

Je zult voordat je definitief gaat plannen een nieuwe woning te gaan kopen de overwaarde op je huidige woning moet laten bekijken. Indien je geen flinke overwaarde hebt dan zal een overbruggingkrediet vergeten kunnen worden. Je kunt pas doorgaan als je de juiste hoogte van de overwaarde hebt vernomen. Je zult moeten starten met het laten maken van een waardebepaling van jouw bestaand huis. Dit zul je aan een onafhankelijke deskundige moeten overlaten. Een te hoge schatting van de woningwaarde kan je later tegen veel problemen laten oplopen. Op het moment dat je een reële waarde hebt laten schatten dan dien je daarvan af te trekken het saldo van je lopende hypotheek. Het op deze manier uitgerekende saldo is dan de aanwezige overwaarde.

Nu de overwaarde bekend is kun je gaan bekijken wat jouw maximaal te verkrijgen hypotheek is. Indien je de met jouw inkomsten te verkrijgen hypotheek doet optellen bij de overwaarde dan heb je een globale indruk van wat het maximaal te besteden bedrag aan de nieuwe woning is. Vergeet vooral niet om de diverse kosten en de voorwaarden die gelden volgens de belastingen uit het oog te verliezen. Het afsluiten van een overbruggingskrediet zal een aantal te betalen kosten met zich meebrengen. Ook zul je rekening moeten houden dat uit het overbruggingskrediet de extra terugkomende dubbele lasten voldaan dienen te worden.

Ga je dan oriënteren op banken waar jij een nieuwe hypotheek zou willen afsluiten. In de regel kun je het beste een offerte aanvragen voor een overbruggingskrediet bij je aanvraag van een nieuwe hypotheek. Je kunt stellen dat iedere instantie verschillende regeltjes heeft om tot het verstrekken van een overbruggingskrediet over te gaan. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan die van invloed kunnen zijn op de verder te bewandelen weg. Het is niet uitgesloten dat je op de ene plaats een ruim voldoende overbruggingskrediet kan krijgen terwijl dat op een andere plaats een fors stuk lager kan uitkomen.

Meestal is het regelen van een overbruggingskrediet een moeilijke zaak en kun je het beste naar een deskundig adviseur gaan voor een gedegen advies. Na alles goed overwogen te hebben zul je niet minder nachtrust hebben bij aankoop van een nieuwe woning voordat je bestaande woning in de verkoop is gezet.

Als je meer over wilt weten over een overbruggingskrediet dan kun je het beste wat inlezen op Internet. Kijk op een paar informatieve sites en ook op sites van aanbieders van hypotheken, dan krijg je een volledig beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten