dinsdag 23 juni 2009

Hypotheek rentes en hypotheek maandlasten

Tot de hypotheek maandlasten kunnen heel wat verschillende rubrieken behoren. Je dient behalve de financieringsrente tevens periodiek af te lossen aan de afgesloten hypotheek. Naast het maken van een keuze uit de vele soorten hypotheken of de duur van het vast zetten van de rente is het toch mogelijk verschillen tegen te komen van hypotheekrentepercentages. Aflossingen kun je op meerdere manieren regelen. Tevens zijn er in de regel ook nogal wat verschillende verplichtingen om verzekeringspremies te voldoen.

Het percentage aan te betalen rente is verschillend per periode waarvoor deze vastgezet zal worden. Er zal tevens een verschil aan te betalen rentepercentage zijn bij het geven van meer zekerheden of meerwaarde. Veel voorkomende aflossingsmethodieken zijn de annuïteitsmethode en de lineaire methodiek . Ook kun je de maandlasten voor je hypotheek berekenen met een aflossing via een levensverzekering of beleggen. Ook kan gekozen worden uit een groot aantal andere aflossingsvormen als spaarvasthypotheek of beleggershypotheek. Het zou hier te ver gaan om alle soorten aflossingsmogelijkheden hier aan te halen. Dus er zijn genoeg mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op de te betalen maandlasten voor een hypotheek.

Er zullen premies voor risicoverzekeringen naast de spaarpolissen gesloten dienen te worden. Het is mogelijk om verzekeringen af te sluiten voor jouw individueel risico of met het risico op beide levens. Dit zal premieverschillen met zich mee kunnen brengen waardoor dan ook weer een verschil zal optreden in de te betalen hypotheek maandlasten. Ook een levensverzekering is een veelvuldig voorkomende verzekeringssoort die aan een hypotheek te koppelen is. Het sluiten van verzekeringen tegen de risico\'s arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid zullen zeker een grote invloed uitoefenen op de maandlasten die je voor een hypotheek moet voldoen. Vergeet niet dat een opstalverzekering een van de eerste door de bank te verplichten verzekeringen is. Beoordeel voor jezelf of de noodzaak voor het sluiten van een verzekering tegen rechtsbijstand aanwezig is.

De vele varianten in rentepercentages, aflossingssoorten en verzekeringsmogelijkheden mogen je benadrukken dat het een groot verschil kan uitmaken welke maandlasten je voor je hypotheek zult gaan betalen. Maak in ieder geval de juiste keuze en draag zorg te besparen op meerdere kosten waardoor de maandlasten voor je hypotheek zullen gaan meevallen.


Als je meer wilt weten over de gevolgen van verzekeringen en rentewijzigingen op de hypotheek rente en je maandlasten, kijk dan op Mijnadviseur.nl voor een onafhankelijk overzicht hiervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten