zondag 31 mei 2009

het goedkoopste krediet voor jou

Iedereen wil de goedkoopste lening afsluiten. Iedereen wil dat natuurlijk. De reden ligt voor de hand. Bijna niemand weet tegenwoordig hoe een lening in elkaar zit en hoe de leningen van elkaar verschillen. Dat is dan ook de reden dat elke aanbieder de nadruk legt op laagste rente.

Op zichzelf niks mis mee, maar het wordt wel een probleem als rente de enige factor wordt voor je beslissing. Er zijn veel meer factoren waar je rekening mee moet houden. Korte termijn goedkoop is leuk, maar de goedkoopste lening moet ook op lange termijn goedkoop zijn. De korte termijn met lage rente doet niet veel over de lange looptijd. Leningen met een lage rente hoeven dus niet per se goedkoop te zijn. Soms zie je advertenties met rentetarieven die belachelijk kort gelden. Als die rentevastperiode afloopt schiet de rente naar variabel en meestal omhoog.

Wanneer je rentetarief verandert, dan veranderen ook de maandlasten. Goedkoop is dus niet altijd goedkoop, vooral bij leningen met variabele tarieven. Daarom moet je altijd ervoor zorgen dat je over een lening geadviseerd wordt op de lange termijn. Wat ze dan laten zien is het rendement van hun variabele rente over een paar maanden gemeten. Vanzelfsprekend is hun rentevoorstel dan erg gunstig. Terwijl het meestal toch echt niet de voordeligste was.

Het meeste voordeel krijg je door je rente snel vast te zetten. Uiteindelijk wil je toewerken naar het punt dat je jouw lening hebt afbetaald. Dan weet je echt zeker dat het niet alleen een goedkope lening lijkt. Het is dan ook de goedkoopste lening!

De seconde dat je meer zekerheid wilt ga je natuurlijk ook meer betalen voor je lening. Als de risico\'s groter worden betekent dat dus dat je minder betaalt maar wel de kans hebt dat het niet gaat zoals je wilt. Probeer niet te veel te speculeren met rente en tarieven. Kies voor de zekerheid van een goedkope lening, maar val niet voor de verleiding van de goedkoopste lening met een tijdelijk lage maandlast.

Wil je meer weten over het goedkope kredieten en hoe je dat kunt krijgen? Kijk dan op het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten