dinsdag 19 mei 2009

Lening aanvragen

Er zijn makkelijke dingen dan door een lening aanvraag heen te komen. Toch hoeft het niet per sé ingewikkeld te zijn. Alles valt of staat met de voorbereiding. En natuurlijk van de soort lening die je wilt afsluiten.

De eerste stap is dus onderzoek naar je lening. Op Internet staan de aanbieders in de rij. Ze staan in de rij om een lening te verstrekken. Het vinden van een bank of geldverstrekker is dan ook de minst moeilijke stap.

Wat pittiger is, is het vinden van de goedkoopste rente. Ook wil je natuurlijk een lening afsluiten met goede voorwaarden. Want als je puur gericht bent op lage rente, dan ga je ongetwijfeld tegen korte rentevastperiodes aanlopen. In gewone mensentaal betekent dit dat de rente snel variabel wordt. De maandlasten schieten na een korte, goedkope periode omhoog, omdat de lasten variabel zijn.

De problemen komen dan al vaak snel daarna. Bedrijven zeggen dan dat ze de laagste rente aanbieden als je een lening wilt aanvragen. De vraag is; hoe lang blijft de rente laag. Voorbereiding is de sleutel om een lening aan te vragen met de laagste maandlasten.

Nog even over lening voorwaarden. Hoe ga je een lening afbetalen? Wat voor soort lening wil je aanvragen? Allemaal dingen die je vooraf moet weten om de beste voorwaarden en condities te krijgen. Op de reclames zeggen ze al dat lenen geld kost. Het is jouw verantwoordelijkheid als slimme consument om het zo min mogelijk geld te laten kosten.

We hebben het op dit weblog over lenen, financieren en hypotheken. Dat doen we natuurlijk niet voor niks. Het kan een ingewikkeld en moeilijk proces zijn om een lening of hypotheek aan te vragen. Ook neem je financieel een verplichting op je. Voor je de beslissing neemt is het dan ook belangrijk om overal goed over na te denken en goed erbij stil te staan! Bezint dus eer ge begint, zo zegt een oud spreekwoord :-).

Als je meer wilt weten over een lening aanvragen of over financieringen en leningen, kijk op de informatieve sites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten