zaterdag 23 mei 2009

Wanneer heb je een creditcard nodig

Een creditcard is op grote gedeeltes van de wereld, vooral Amerika, een fenomeen. Maar in Nederland heeft bepaald niet iedereen er eentje. Hoezo eigenlijk? De twee direct aanwijsbare redenen zijn een andere cultuur en het feit dat wij veel met PIN doen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij een creditcard. Een paar tips voor je.

Vergeet niet dat je gebruik maakt van krediet als je een creditcard hebt. Of je nou een creditcard hebt waarbij je de balans elke maand afbetaalt, of eentje die je in 10 termijnen doet, je betaalt rente over een bedrag. Het kopen van dingen met een creditcard heeft wel zijn plussen, maar je moet blijven opletten dat je niet te snel er gebruik van maakt.

Je creditcard is dus niet gratis. Om een creditcard te hebben moet je jaarlijks een geringe bijdrage betalen. Het is meestal een klein bedrag, maar als je er meerdere hebt loopt het wel op. Als je vaak op reis gaat, of ver op reis gaat, dan is een creditcard echt ideaal. Een Visa is een bekend creditcard merk bijvoorbeeld. Daarnaast is American Express nog een grote, maar deze wordt niet overal geaccepteerd. Met een Visa zit je altijd goed.

Het is zo goed als onmogelijk om een creditcard te krijgen zonder door een BKr toetsing te gaan. Het is moeilijk, maar het kan wel. Omdat een creditcard een wijze van lening inhoudt wordt er eigenlijk altijd wel zo´n toets gedaan. Als je niet vooraf vermeld dat je een codering open hebt staan kun je het eigenlijk sowieso vergeten. Het heeft geen zin om te liegen met het invullen van gegevens bij je aanvraag, want ze komen er altijd achter.

Je kunt bijvoorbeeld een creditcard aanvragen bij je thuisbank. Als je bijvoorbeeld al je rekeningen hebt lopen bij een bepaalde bank zijn er vaak voordeelcombinaties mogelijk. Dit kan aardig voordeel opleveren, dus vergeet niet om ernaar te vragen.

Kort samengevat; een creditcard kan een hulp zijn als je gewoon wat meer betalingsmogelijkheden wilt hebben. Oh ja, als je van plant bent naar Amerika te gaan, zorg dat je er 1 hebt. Onmisbaar.

Als je meer wilt weten over creditcard en hoe ze werken, kijk op de informatieve site!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten