maandag 25 mei 2009

Zo krijg je krediet

Een krediet krijgen kan voor bijna elke situatie en voor bijna elke persoon. Desalniettemin zijn de rentes en voorwaardes anders afhankelijk van je situatie. Je kredietgeschiedenis is aardig belangrijk bij de aanvraag. Je krijgt dan ook de beste tarieven voor je krediet als je altijd goed hebt betaald. Het wordt meestal wat prijziger als je al eens bij het BKR bent aangemeld of met een deurwaarder te maken hebt gehad.

Er is een beperkt aantal kredieten mogelijk als je een BKR verleden hebt. Vertel open en eerlijk over BKR coderingen op het moment dat je een krediet gaat aanvragen. De geldverstrekker komt er toch achter op het moment dat ze de toetsing gaan doen.

Voorbereiding is vereist voor het krijgen van een krediet tegen de beste tarieven. Door jezelf te verdiepen in de regels en tarieven van kredieten kun je zorgen dat je een voordeliger aanbieding krijgt. Je kunt heel wat geld verdienen door je hier een paar uurtjes in te verdiepen.

Rente besparen kan en zou een doel voor je moeten zijn, omdat een krediet vaak lang loopt. Wellicht denk dat je dat 1% rente besparen niet opschiet, maar dan heb je het mis. Je ziet het snel genoeg als je een paar minuten besteed aan het rekenwerk. 1% besparen staat meestal gelijk aan honderden euro´s.

Weet je nog niet welke kredietvorm voor jou goed is, neem de moeite om je te laten adviseren. Een doorlopend krediet kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een flexibele kredietvorm. Maar je kunt ook zoeken naar een alternatief op het moment dat het doel van je krediet al vastomlijnd is. Jouw doelstellingen zijn gewoon het hele eieren eten. Wil je advies, dan kun je dit inwinnen bij een krediet adviseur. Als je niet zeker weet welke adviseur je moet kiezen, vraag eens rond in je omgeving. Genoeg informatie en advies voor je krediet is belangrijk, want je wilt uiteindelijk de beste beslissing nemen.

Zorg dat je hier dus genoeg moeite en tijd insteekt. Controleer aanbiedingen van geldverstrekkers. Vergelijk alle factoren, dus rentes EN tarieven. Leg kredieten naast elkaar met ongeveer gelijke voorwaarden. Appels met peren vergelijken heeft geen zin.

Als je meer wilt weten over kredieten, financiele onderwerpen of leningen, kijk dan op deze site over kredieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten