zondag 31 mei 2009

Goedkope leningen en hoe jij ze krijgt

Als je een financiering gaat nemen dan wil je natuurlijk de goedkoopste lening krijgen. Dat willen we allemaal. De reden ligt voor de hand. Omdat niemand eigenlijk weet wat het verschil is tussen de ene lening en de andere. Dat is dan ook de reden dat elke aanbieder de nadruk legt op laagste rente.

Er speelt echter heel wat meer mee bij de keuze voor een lening als alleen maar de laagste en goedkoopste rente. Er zijn veel meer factoren waar je rekening mee moet houden. Korte termijn goedkoop is leuk, maar de goedkoopste lening moet ook op lange termijn goedkoop zijn. De korte termijn met lage rente doet niet veel over de lange looptijd. Als je een lage rente geadverteerd ziet hoeft het dus echt niet echt goedkoop te zijn. Bepaalde renteperiodes zijn zelfs maar een enkele maand geldig. Als die rentevastperiode afloopt schiet de rente naar variabel en meestal omhoog.

Wanneer je rentetarief verandert, dan veranderen ook de maandlasten. Goedkoop is dus niet altijd goedkoop, vooral bij leningen met variabele tarieven. Win dus leningadvies in waar het om de lange termijn gaat. Veel adviseurs zullen schermen met de lage rente en daarna een \'historisch rendement\' laten zien. Vanzelfsprekend is hun rentevoorstel dan erg gunstig. Terwijl een variabele rente eigenlijk echt niet zo voordelig is.

Soms ben je beter af door je rente langere tijd vast te hebben. Uiteindelijk wil je toewerken naar het punt dat je jouw lening hebt afbetaald. Het lijkt dan niet alleen goedkope lening, het is er ook nog een. Het is dan ook de goedkoopste lening!

De hoeveelheid rente die je betaalt is direct proportioneel met de hoeveel zekerheid die je inbouwt. Maar hoe minder zekerheid je neemt, hoe groter de kans dat er ook iets mis gaat. Hou je in bij het gokken op rente en rentevast tijden. Het is aantrekkelijk om gewoon te gaan voor de lage maandlasten op korte termijn, maar flinke kans dat je jezelf op lange termijn in de vingers snijdt.

Wil je meer weten over goedkope leningen en hoe je de goedkoopste lening krijgt, kijk dan op het Woning Informatie Centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten