vrijdag 22 mei 2009

Plussen en minnen van een mini lening

Als je in een situatie beland waarbij je gelijk geld op je rekening moet hebben, zonder bkr toetsing, dan kun je een mini lening nemen. Het heeft zijn voors- en zijn tegens. Dat is zo bij elke manier van lenen, maar de mini lening blinkt uit op dit gebied.

Hier zijn de voordelen. Een mini lening is vlug en eenvoudig af te sluiten. Je hoeft soms maar een sms te sturen, als je al eens eerder hebt aangevraagd, en je mini lening wordt verstrekt. Je hoeft niet door de ellenlange aanvraagprocedures die je normaal moet doorlopen. Er zijn genoeg aanbieders. Als je een BKR registratie hebt is dat ook geen bezwaar. Een toetsing is niet noodzakelijk. Omdat het zo\'n klein bedrag is hoef je dus aan een stuk minder eisen te voldoen.

Maar er zijn ook minnen. Want een van de laatste dingen die je wilt doen is te laat komen met terugbetalen van je minilening. Het afsluiten is heel makkelijk, maar de minilening terugbetalen als je te laat bent is alweer een stuk pittiger. De rente op een mini lening is al vrij hoog en deze loopt snel op bij te late betaling. Het gemak van een mini lening is een voordeel, maar ook weer een nadeel. Wanneer je het eenmaal gedaan hebt is het makkelijk om nog eens te doen. En nog eens, en nog eens.... Lenen is niet gratis, want lenen kost geld. De geldverstrekker wil er natuurlijk ook een centje (of twee) aan verdienen.

Een klein bedrag lenen met BKr kan dus gewoon wel. Toch is het niet zo simpel als gewoon een sms\'je sturen en het geld van de mini lening incasseren. Denk er altijd aan dat de terugbetaal data kort zijn bij dit type leningen. Door opstapelende boetes kan je lening zich zomaar verdubbelen of verdriedubbelen. Als er 1 groep mensen is waarbij je eigenlijk geen achterstallige bedragen open hebt willen staan, dan zijn het wel banken!

Vind je mini leningen en financieringen interessant, kijk dan eens op de informatieve site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten