zaterdag 30 mei 2009

Negatieve BKR notering

Met een negatieve BKR registratie loop je vaak tegen hogere tarieven voor diensten aan als andere mensen. Vooral als je een lening wilt nemen. Want zodra er een BKR codering opstaat krijg je minder goede mogelijkheden voor geld lenen. Een aantal opties zijn sowieso afgesloten. Andere leningvormen kosten weer meer geld met BKR registratie dan zonder BKR registratie.

Je krijgt een BKR registratie door het niet op tijd betalen van rekeningen. In simpele termen, je bent de betalingsafspraak niet nagekomen. Bepaalde bedrijven schrijven een BKR notering al heel snel in. Hieronder vallen bijvoorbeeld postorder bedrijven en telecom bedrijven. Zij draaien erg rap de knop om omdat ze veel met wanbetaling te maken krijgen.

Wanneer je weleens een deurwaarder op de stoep hebt gehad is dat een mogelijke indicatie voor een BKR notering. Het zou kunnen, maar het hoeft niet zo te zijn. Je BKR rapport is op te vragen bij elke bank, zodat je het zeker kunt weten. Het rapport wordt gewoon naar jou thuis gestuurd. Dit is een service van alle banken, dus het maakt niets uit welke bank je kiest.

Als je een codering op hebt staan dan krijgt die een nummer. Bijvoorbeeld een A1 codering. Als het cijfer hoger wordt, is de codering een stuk ernstiger. Zo\'n registratie blijft op je rapport staan tot 5 jaar na afbetalen van de schuld. Veel mensen geloven dat die 5 jaar meteen begint als de codering wordt ingeschreven. Dit klopt niet, want het draait om het moment van afbetaling.

Lees je rapport rustig door en controleer het. Je zou niet de eerste zijn met een vergissing op zijn rapport. Bedrijven die coderingen te laat inschrijven, of te lang inschrijven. Neem de moeite om hierover te reclameren, want het kan echt de moeite waard zijn. Even uitpluizen hoe het zit kan dus de moeite waard zijn.

Wil je meer weten over het bkr en de gevolgen van een negatief bkr beeld, kijk dan op www.woninginformatiecentrum.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten