vrijdag 15 mei 2009

Hoe verstandig is het om mee te doen met een open huizen route?

Zoals de hele wereld inmiddels wel weet ligt de huizenmarkt op z\'n gat, dus laten we het eens hebben over de marketing voor een Open Huis. Een traditionele Open Huis is bijvoorbeeld één van de minst werkzame methodes. Iedereen kent het principe wel, maar weinig mensen begrijpen dat het niet werkt. Weet je dat er in werkelijkheid maar 1 op de 100 huizen zo wordt verkocht?

Misschien valt je dan de vraag in; waarom doet een makelaar dan eigenlijk nog een open huis. Het is meestal op aandringen van een klant. En misschien omdat er toch een heel kleine kans is dat de woning wordt verkocht. Terwijl het best anders kan.

Je hebt op dit blog al eens wat kunnen lezen over een nieuw makelaarssysteem. Er zijn makelaars die elk weekend een paar huizen verkopen. Andere makelaars klagen over diep trieste verkoopcijfers, maar er is dus nog een minderheid die wel goed gaat. En hoe krijgen ze het voor elkaar? Met \'niet traditionele\' Open Huizen!

Maar er is natuurlijk een verschil. Want om 2-3 huizen op een weekend te verkopen zou je anders 200-300 open huizen moeten doen. Zeg maar gerust onmogelijk. Erg interessant om te bekijken wat die makelaars nou anders doen.

Het gaat waarschijnlijk om de promotie voor woningen. Als je het onderzoekt op de site van De Topmakelaars dan kun je zien dat ze het hebben over \'demografische marketing\'. Ze willen dus waarschijnlijke kopers benaderen op basis van een bepaald profiel.

Ze ondernemen dus ontzettend veel marketing voordat ze een Open Huis uitvoeren, waardoor ze een hoop belangstelling krijgen. Het klinkt misschien gek, maar ze krijgen vaak meer dan 10 bezichtigingen in 1 weekend! Als je weet dat er op een gewone open huis gemiddeld 0-2 koppels komen, dan snap je hoe uitzonderlijk het is.

Bepaalde consumenten organisaties bekijken het nu om uit te zoeken hoe het werkt en of het goed is voor kopers. Het is duidelijk dat dit een geweldige oplossing voor verkopers is, maar of kopers voldoende beschermd zijn wordt nu nog uitgezocht. De bedenkers hebben aangegeven dat kopers alle beschermingen en voorwaarden krijgen die ze bij een gewone aankoop ook krijgen.

Als je meer informatie wilt hebben over een open huizen route of de nationale open huizen route, kijk eens op de hyperlinks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten