woensdag 6 mei 2009

Zo verkoop je een huis snel

Een nieuwe manier van snel een huis verkopen is geïntroduceerd door een Limburgse makelaar. Doelstelling van het systeem: huis verkopen in 1 week. Dat zie je niet verkeerd, er staat echt 1 week.

Iedereen wil wel weten hoe dat kan. Door een betere, meer gestructureerde marketingaanpak. Dat is tenminste wat de makelaar beweert. Maar is het niet allemaal een gehypet verhaaltje? Draait woningverkoop wel puur om marketing? Ligt de sleutel van succes dan echt alleen maar in het vinden van de beste kopers?

Het ziet er naar uit van wel. Want volgens cijfers van de makelaar zijn 8 van de 11 woningen die met dit systeem zijn gedaan ook echt verkocht. Een aantal media hebben er reeds over geschreven. Maar hoe kan het dat er meer bezichtigingen in 1 weekend komen als normaal in 6 maanden met deze methode?

Volgens de Topmakelaars draait alles om demografische marketing. Makkelijker gezegd; ze richten hun marketingmiddelen en budget op een doelgroep die het huis wel kan betalen en zou willen hebben. Op die manier komt de juiste aanbieding bij de juiste mensen. Ook draait alle marketing om 1 evenement dat tijdens een weekend plaatsvind. Op die manier duwen ze dus alle aandacht voor de woning in 1 korte tijdsspanne.

Is het toeval dat dit systeem net nu ter wereld komt? Nee, het was volgende de bedenkers nodig om deze slechte markt tegen te gaan. Toen alles geweldig liep hoefden makelaars niet inventief te zijn. Met stevig dalende woningprijzen hebben ze geen keus. De bezichtigingen en biedingen nemen snel af. De economie heeft toch een flinke schok teweeg gebracht in woningenland en makelaars zijn één van de eerste beroepsgroepen die daar last van krijgen. Branche organisaties zijn ook zoekende naar een betere manier.

Elke persoon heeft zijn eigen wijze van omgang hiermee. Uiteindelijk komt het neer op creativiteit in de marketing van een huis. In de markt van nu is het zo goed als onmogelijk om een woning nog binnen afzienbare tijd te verkopen op de gewone manier.

Als je meer te weten wilt komen over een huis verkopen, kijk op www.topmakelaars.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten