vrijdag 10 juli 2009

Actuele Rente

Het is verstandig om een tijd voordat je een hypotheek wenst over te sluiten de actuele rente in de gaten te houden. Mocht je op korte termijn overwegen een hypotheek te gaan afsluiten voor het kopen van een eigen woning dan doe je een verstandige zet de actuele rente alvast in kaart te brengen. Het is niet alleen een zaak de actuele rente van het hypotheekaanbod te gaan volgen maar ook de ontwikkeling van de fondsrendementen voor aan hypotheken te koppelen beleggingsproducten. Je dient dan ook goed te letten op de verschillen van de actuele rente welke van toepassing zullen zijn te behalen bij de diverse pakketten beleggingen.

Het is dus een zaak goed te letten op het product dat bij de actuele rente past. Het is verstandig om vooraf een selectie te maken van hypotheeksoorten waar je de actuele rente voor wil gaan bijhouden. Richt je in eerste instantie op de aangeboden vormen van verschillende hypotheken. Als je tot de conclusie bent gekomen voor welke hypotheek je gaat kiezen dient voordat de hypotheek afgesloten gaat worden het te behalen rendement op de bij te sluiten fondsen goed bekeken te worden. Het rendement van de mogelijk aan de verschillende hypotheken te koppelen fondsen is van groter belang dan men in de regel denkt. De totale som van aflossingen op je hypotheek zal door een hoger te behalen rendement op de fondsen een stuk lager blijven. Om deze reden is de actuele rente op de hypotheekfondsen van groot belang bij het afsluiten.

Of je een hypotheek gaat verlengen of je jouw hypotheek gaat oversluiten maakt dan niet zoveel verschil uit. Er zitten verschillen in de actuele rente die zal afhangen hoe duurzaam je de te kiezen beleggingsproducten zult samenstellen. Met de aangegeven actuele rente prognoses zal men in de regel de historische behaalde rendementen opgeven. Verlies nooit uit het oog dat een rendement dat men in het verleden heeft kunnen realiseren nimmer als rendement voor de toekomst gegarandeerd kan worden.

Om het voor jezelf een beetje in de hand te houden zou je een groot deel kunnen afdekken door een neutrale mix van fondsen te kiezen. Wel heb je dan een grotere kans dat de actuele rente jou dan een mooi eindresultaat kan opleveren.



Wil je de actuele hypotheek rente weten en meer over hypotheken lezen? Kijk dan op de hyperlink voor een interessant artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten