dinsdag 14 juli 2009

Met een onderpand kun je de laagste rente bedingen

Bij de wens om een lening te gaan afsluiten is het verstandig eerst te gaan zoeken naar de laagste te betalen rente. Door het groot verschil in kredietvormen is het een intensief speurwerk nodig om erachter te komen op welk krediet de laagste rente van toepassing is. De hoofdsom van een af te sluiten lening zal ook mede de afhankelijkheid van de te betalen rente bepalen. Bekijk of er eventuele zekerheden aan de bank zijn af te geven.

Door de vele vormen van kredieten is het ook niet makkelijk om ineens de laagste rente in beeld te krijgen. In eerste instantie zul je een begin moeten maken met het opzetten van het aanbod in rentes. Daar dient dan bij te komen een overzicht van de kredietsoorten met de daarop geldende laagste rente.

Het scheelt nogal of je een eigendomswoning wenst aan te schaffen of af en toe rood wenst te staan op je bankrekening. Er zal eerst eens gekeken dienen te worden welke kredietsoorten het meeste aansluit bij jouw kredietbehoefte. Komt jouw behoefte uit op een doorlopend krediet of een andere te sluiten lening dan zul je in die betreffende segmenten de laagste rente moeten gaan zoeken. Je kunt vaak een extra lage rente ontvangen indien je kiest voor hogere kredietlimieten. Indien een persoonlijke lening voor jouw kredietsom de laagste rente heeft moet je wel rekening houden met te betalen boetes bij vervroegde aflossingen. De laagste rente zal nimmer van toepassing zijn op een af te sluiten krediet bij postorder bedrijven of creditcard organisaties. De laagste rente zal ook zeker niet van toepassing zijn op roodstandkrediet op je lopende rekening ten opzichte van veel andere leningsvormen.

Het aan de bank geven van een zekerheid maakt het mogelijk om de laagste rente aangeboden te krijgen. Heb je een auto als onderpand voor een krediet dan zal de rente lager zijn als bij een krediet zonder onderpand. De laagste rente die je mogelijk kunt krijgen is als je een huis met veel overwaarde hebt.

Op het moment dat je de laagste rente wilt, of het nou voor een krediet is of de beste hypotheek, kijk op de link in het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten