woensdag 15 juli 2009

Maak voor de laagste lasten een hypotheekberekening

Voordat je bij iemand een hypotheekberekening kunt laten opstellen zul je op jezelf moeten rekenen je zaakjes op orde te hebben. Er zijn mogelijkheden om een hypotheekberekening voor een maximaal verkrijgbare hypotheeklening op te vragen. Zeker niet onverstandig is het om bij diverse hypotheekadviseurs een hypotheekberekening aan te vragen en daarmee de verschillen in de maandelijkse verplichtingen te vergelijken. Indien je in het verleden leningen hebt afgesloten en daarop geen meldingen staan bij het BKR dan behoeft dat een hypotheekberekening niet te beinvloeden.

Voordat je een hypotheekberekening gaat laten maken dien je alle persoonlijke gegevens en de gegevens over je inkomsten en lasten in orde te hebben. Zowel een erkend hypotheekadviseur als een hypotheekbank zullen deze gegevens nodig hebben voor een te maken hypotheekberekening. Ook als je leningen in een hypotheek gaat oversluiten zul je de daarop betrekkende gegevens moeten overleggen. Hoe completer je deze gegevens doet aanleveren hoe betrouwbaarder de hypotheekberekening zal zijn.

Indien je een maximale hypotheek laat berekenen dan dien je er wel zeker van te zijn dat je inkomen over een langere periode stabiel moeten blijven. Ook moet je er mee rekenen dat zich mogelijk de situatie waarin jouw gezin verkeerd een grote verandering zou kunnen ondergaan. Zijn er grote wijzigingen te verwachten dan kan het verstandig zijn om een lager bedrag te lenen dan het bedrag dat uit de hypotheekberekening gaat komen.

Door op verschillende plaatsen een hypotheekberekening te laten maken krijg je een beter overzicht van jouw mogelijkheden. De adviseurs in hypotheken hebben verschillende persoonlijke voorkeurswensen zodat je kennis kunt maken met een scala aan hypotheekconstructies.

Vaker denkt men met reeds lopende kredieten op lagere uitkomsten bij en hypotheekberekening uit te komen. Als je salaris hoog genoeg is en de maandlasten betaalbaar zijn dan zal dit de hypotheekberekening weinig kunnen beinvloeden. De kredieten die lopen zullen zonder een BKR melding met achterstand moeten zijn. Vaak bestaat de mogelijkheid om bestaande leningen in de hypotheekberekening te laten opnemen.



Wil je meer weten over een hypotheek berekening of hoe je de beste hypotheek tarieven krijgt, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten