donderdag 16 juli 2009

Waar laat je een maximale hypotheek berekenen

Je zult er altijd goed aan doen om voor je een andere woning wenst aan te kopen eerst eens je maximale hypotheek te gaan berekenen. Komt bij jou dan ook altijd weer de vraag bij wie je dit het beste kunt laten doen of waar je allemaal op moet gaan letten? Nadat je een maximale hypotheek hebt laten berekenen ga je misschien overwegen je bestaande woning maar eerst eens grondig te verbouwen.

Gelijk als je gaat beslissen een nieuwe woning aan te schaffen zullen de te maken onkosten voor het verkopen van jouw bestaande woning ook heel goed bekeken te worden. De kosten die hiermee gemoeid zijn dien je te weten op het moment dat je jouw maximale hypotheek gaat laten berekenen. Tevens is het belangrijk om voor de start van een nieuwe aankoop de daarop betrekking hebbende kosten weet.

Het is altijd een verstandige keuze om je bij te laten staan door een erkend hypotheekadviseur voor het correct laten berekenen van je maximale hypotheek. Laat er zeker op letten of het mogelijk is je al lopende hypotheek in te brengen in de nieuwe berekening. Het is in veel gevallen een verstandige zet om de al lopende polissen in stand te houden en weer te verpanden aan de opnieuw af te sluiten hypotheek. Dit kan dan gaan schelen in de resterende looptijden plus zal er geen nieuwe keuring bij een arts te gebeuren. Het zal nimmer een verstandige keuze zijn om een maximale hypotheek vernieuwd te laten berekenen zonder rekening te houden met een reeds lopende hypothecaire lening. Indien er tevens een hypotheek ter overbrugging van dubbele lasten dient te worden afgesloten dan zul je ook op de hiervoor extra te maken kosten moeten letten. Veelvuldig zullen de meestal dubbele lasten betreffende rente voor hypotheken en overige doorlopende lasten vergeten worden bij het berekenen van een maximale hypotheek.

Misschien zijn er mogelijkheden om je maximale hypotheek te laten berekenen voor het verbouwen van je huis. In veel gevallen zal dan de mogelijkheid aanwezig zijn een aanvulling op de reeds bestaande hypotheek te laten verstrekken. De besparing zal dan zeker twee keer de makelaarskosten zijn. Daarnaast bespaar je de kosten voor de notarissen en provisies voor de af te sluiten hypotheken uit. Verbouw je de woning dat zijn dat de eerste besparingen voor de niet te betalen kosten. Door op deze manier de maximale hypotheek te laten berekenen zul je versteld staan van de extra bestedingsmogelijkheden.


Om meer te weten te komen over het krijgen van de maximale hypotheek, of hoe je jouw maximale hypotheek laat berekenen, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten