vrijdag 3 juli 2009

Hoeveel hypotheek

Vaak blijf je bij jouzelf met de vraag zitten hoeveel hypotheek afgesloten kan gaan worden. Indien je al een hypotheek hebt afgesloten wil je misschien weten tot hoeveel een tweede hypotheek afgesloten kan worden. Door alle berichten over de crisis bij banken schept men het beeld dat het niet makkelijk is een hypotheek af te sluiten. Vrienden en kennissen blijken ook met onverkoopbare woningen te zitten. Ook blijken er steeds vaker mensen met perikelen te zitten van verschillende BKR noteringen en daarom moeite hebben met het aanvragen van een hypotheek. Een baan met een vast inkomen is van groot belang om te kunnen bekijken naar hoeveel hypotheek je mogelijk zou kunnen aanvragen. Bij het bepalen om voor een hypotheek in aanmerking te komen zal tevens gekeken worden naar een BKR registratie zonder negatieve coderingen. Een ander nog mee te nemen criterium is dat de woningwaarde in het financieringsplan positief uitvalt.

De aanschaf van een eventuele nieuwe woning is nog in een oriƫnterende fase bij jou. Het lijkt wel dat de woningvoorraad met de week alsmaar groter aan het worden is. Je ziet dat de vraagprijzen voor de te koop staande woningen alsmaar lager aan het worden zijn. De vraag is dan of het nu wel het juiste moment is om een andere woning aan te kopen. Daar de wongen in prijs blijven dalen kan het weleens verstandig zijn te laten uitrekenen hoeveel hypotheek jij momenteel mogelijk zou kunnen aanvragen. Misschien kun je nu minder hypotheek krijgen dan een halfjaar geleden. Door het dalen van de huizen prijzen zou je toch een voor jou geschikte woning kunnen aanschaffen.

Uit de vele aanbiedingen kun je opmaken dat huiseigenaren op het moment hun huizen vaak snel verkocht willen hebben. Het is dan ook aan de koperskant van belang om snelle besluiten te kunnen nemen waarop verkopers akkoord kunnen gaan met en lager en definitief bod. Let ook een op de vele advertenties waar woningen binnen een week verkocht blijken te worden. Zorg dat je woningen gaat bezichtigen en doe een aanvaardbaar bod. Omdat je al weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen kan het mogelijk zijn op korte termijn een woning te gaan betrekken.

Hierom doe je er dus verstandig aan om reeds vroeg na te gaan hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen aanvragen. Je kunt dan slagvaardig in deze kopersmarkt je slag slaan. Door het ontbreken van achterstandsmeldingen in het BKR is de berekende hypotheek te krijgen en het kopen van een eigen huis een mogelijkheid geworden

Wil je meer weten over hypotheken of hoe je een hypotheek vergelijking moet maken, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten