woensdag 29 juli 2009

Met een BKR registratie gelden voor een hypotheek hogere rentepercentages

Je komt links en rechts nogal wat verschillende rentepercentages tegen, als je op zoek bent naar een lening of hypotheek. De de geldige rentepercentages voor zowel een hypotheek als voor een financiering, hebben een grote invloed op het maximaal te vetrekken bedrag. Ook zie je dat de rentepercentages voor een lening of hypotheek met BKR vermeldingen hoger zijn dan zonder BKR registraties. Het is vaak erg moeilijk om uit alle aangeboden rentepercentages de juiste hypotheek of lening te gaan kiezen.

Je zult moeten gaan beginnen om het aanbod van de voor een hypotheek mogelijk geldende rentepercentages in en overzicht te zetten om een vergelijking te kunnen maken. Het blijkt al snel dat de gepresenteerde rentepercentages, van zowel een hypotheek als van en lening, moeilijk met elkaar zijn te vergelijken. Daarbij komt dan vaak ook nog eens dat op het moment dat de hypotheek daadwerkelijk afgesloten wordt andere rentepercentages worden toegepast als in de aanbiedingen.Het is daarom een goede zaak om voor het afsluiten van een hypotheek of een lening goed te kijken wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen van de aangeboden rentepercentages. Al snel zal blijken dat bij de lagere aangeboden rentepercentages de maximale verstrekking van een hypotheek of lening veel hoger zal uitvallen. Je dient zelf dan ook bij het berekenen van een maximale hypotheek te rekenen met de daadwerkelijk voor jou van toepassing zijnde rentepercentages.

Ook past men wel eens opslagen op de rentepercentages toe, zoals bij het hebben van een BKR registratie, waardoor je dus meer aan je hypotheek zult moeten gaan betalen. Door de toepassing van hogere rentepercentages zal het uiteindelijk maximaal een hypotheek te krijgen bedrag lager zijn. Het hebben van negatieve BKR registraties is vaak niet in een rekenprogramma kenbaar te maken, hierdoor zullen de rentepercentages voor een berekende hypotheek helaas onjuist kunnen zijn.

Het blijft een belangrijke zaak het aanbod van de geldige rentepercentages naast elkaar te leggen voordat je definitief een hypotheek gaat aanvragen. Je zult er in ieder geval goed aan doen de aangeboden rentepercentages door een adviseur in hypotheken te laten controleren op het toepasselijk zijn op jouw uitgekozen hypotheek.

Als je meer wilt weten over de goedkoopste hypotheek, lees verder op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten