vrijdag 3 juli 2009

Bepaal voor een huisaankoop eerst hoeveel hypotheek je wil gaan afsluiten

Je vraagt je vaak of hoeveel hypotheek jij zou kunnen krijgen. Indien je al een hypotheek hebt afgesloten wil je misschien weten tot hoeveel een tweede hypotheek afgesloten kan worden. In deze moeilijke periode en economische crisis moet dit nogal moeilijk zijn. Vrienden en kennissen blijken ook met onverkoopbare woningen te zitten. Ook hoor je vaker om je heen dat er moeite is een hypotheek te krijgen met BKR meldingen. Het hebben van een terugkomend en vast inkomen is een belangrijk uitgangspunt om te kunnen berekenen hoeveel hypotheek jij kunt krijgen. Het is ook van belang dat men uit het BKR kan opmaken dat het gedrag van betalingen in het verleden correct is geweest. Een ander nog mee te nemen criterium is dat de woningwaarde in het financieringsplan positief uitvalt.

De aanschaf van een eventuele nieuwe woning is nog in een oriƫnterende fase bij jou. Om je heen zie je steeds meer woningen in de verkoop staan. Bij de huizen die al een langere tijd te koop staan gaan de prijzen die men vraagt alsmaar omlaag. De vraag is dan of het nu wel het juiste moment is om een andere woning aan te kopen. Door de daling van de huizenprijzen is het een zaak om goed te laten bekijken hoeveel hypotheek je zou kunnen krijgen. De berekende hypotheek zou wel eens aan stuk lager kunnen uitvallen dan een eerder uitgerekende maximale hypotheek. Inmiddels zijn het afgelopen jaar fikse dalingen te zien op de woningmarkt waardoor je mogelijk zelf uit meer woningen kunt kiezen.

Op het moment doen verkopers van huizen er alles aan hun woning zo snel als mogelijk te verkopen. Het is dan ook aan de koperskant van belang om snelle besluiten te kunnen nemen waarop verkopers akkoord kunnen gaan met en lager en definitief bod. Let ook een op de vele advertenties waar woningen binnen een week verkocht blijken te worden. Het is een zaak om zoveel mogelijk woningen te bezichtigen en een voor jou zelf redelijk bod uit te brengen. Doordat je van te voren hebt laten bekijken hoeveel hypotheek je kon krijgen bestaat nu de kans om snel naar je nieuw huis te verhuizen.

Daarom is het van belang om vroegtijdig te laten berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Je kunt dan slagvaardig in deze kopersmarkt je slag slaan. Het is dus fijn dat je geen BKR melding had en zoveel aan hypotheek hebt kunnen lenen om een woning aankoop mogelijk te maken

Wil je meer weten over hypotheken of hoe je hypotheken moet vergelijken moet maken, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten