zaterdag 11 juli 2009

Tweede hypotheek

Indien je verbouwingen in je huis wil gaan uitvoeren is de tweede hypotheek een van de mogelijke financieringsvormen. Behoudens voor financieren van je eigendomswoning mogen opgenomen gelden uit een tweede hypotheek ook consumptie doelen afgesloten worden. Waar je een tweede hypotheek het beste kunt afsluiten blijft altijd maar weer de vraag.

Een verbetering aan je huis is ook middels een doorlopende lening of met een persoonlijk krediet op een goede manier te financieren. Een groot voordeel is dat er dan geen verplicht bezoek aan een notaris afgelegd behoeft te worden. Indien je het vermoeden hebt binnen een kortere periode de lening te kunnen aflossen dan is het vaak beter om niet voor de tweede hypotheek te kiezen. Het afsluiten van een doorlopende lening heeft dan een voordeel op de tweede hypotheek van geen te betalen boetes bij vervroegde terugbetalingen. Dan heb je geen afsluitprovisie hoeven te betalen en de genoemde kosten van de notaris in je zak gehouden. Je zult dan wel een hogere rente dienen te betalen als bij een tweede hypotheek maar dat zul je dan weer snel terug gaan verdienen.

Mocht je het krediet voor een langere periode willen afsluiten dan is het goed om even om je heen te gaan kijken. Het kan verstandig zijn eens je bankinstelling te bezoeken waar je 1e hypotheek destijds is ondergebracht om een aanbieding te vragen voor de gewenste tweede hypotheek. Het kan zijn dat andere banken een extra renteopslag in rekening brengen voor een tweede hypotheek omdat de 1e hypotheek elders loopt. Het groot verschil dat hierdoor ontstaat in de mogelijk te betalen rente zou je alsnog doen besluiten bij de bank te blijven waar de 1e hypotheek loopt.

Door de gunstige rentes die op het moment op hypotheken gelden en de aangepaste norm van NHG zou het afsluiten van een nieuwe hypotheek een extra voordeel kunnen betekenen. Je sluit dan geen tweede hypotheek af tegen hoge rentepercentages maar een geheel nieuwe hypotheek met alle mogelijke voordelen. Ga eens langs bij een van de vele erkende hypotheekadviseurs om en advies te vragen over alles wat voor jou mogelijk is indien je een tweede hypotheek wenst af te sluiten. Men zal de voor jou voordeligste mogelijkheden op een rijtje kunnen zetten.

Om meer te weten te komen over een 2de hypotheek of de alternatieven daarvoor, kijk op het artikel via de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten