zondag 19 juli 2009

Boot hypotheek

Het blijkt nogal moeilijk te zijn om een hypotheek op een boot af te sluiten. Het is er mede aan gelegen op welk soort boot je een hypotheek zou willen vestigen. Ook zal het vaak voordeliger uitkomen om een gewone lening af te sluiten en geen hypotheek op je boot te vestigen. Indien je een hypotheek op je boot gaat afsluiten zullen er ook zekerheidstellingen door de banken gevraagd gaan worden. Waarvoor kunnen de gelden van een hypotheek die op een boot zijn opgenomen aan uitgegeven worden?

Er zijn veel bankinstellingen waar je totaal niet terecht kunt om een hypotheek voor een boot af te sluiten. In dit geval is het in ieder geval niet onverstandig om naar een in boten gespecialiseerde financieel tussenpersoon te zoeken. Dit is nu nog geen plaats om verder in te gaan op de vele soorten boten die er zijn. Een van de belangrijkste zaken die in orde dienen te zijn voordat en hypotheek op een boot aangevraagd zal worden is dat er reeds een registratie is in het schepenregister. Ook zal om een hypotheek op je boot te kunnen vestigen je bood een brandmerk dienen te hebben alsmede kadastraal teboekgesteld te zijn.

Gewoonlijk zul je voor een hypotheek op en boot gelijk als bij andere soorten van hypotheekleningen zekerheden moeten geven. Als onderpand op je hypotheek zul je in dit geval je boot gebruiken. Er zal een verschil zijn tussen een hypotheek te vertrekken op een geheel nieuwe boot en een hypotheek op een tweedehandse boot welke waarde men als uitgangspunt zal nemen.Met de afgifte van een taxatierapport kun je dan tevens de getaxeerde dagwaarde en executiewaarde laten blijken. In enkele gevallen kan men ook bij de hypotheek uitgaan van de aanschafwaarde van de boot. Het kan ook wel eens voorkomen dat men andere zekerheden dan een boot kan geven op een hypotheek.

Behoudens voor aankopen van een boor kan men de hypotheek ook gebruiken om en verbetering aan te brengen. Een hypotheek op een boot zal meestal over een langere periode uitgestrekt kunnen worden en ook nog eens geen verplichtingen hebben om vervroegde aflossingen te doen.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een boot hypotheken, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten