vrijdag 10 juli 2009

De actuele hypotheek rente zoeken

Probeer een ruime periode voordat je voornemens bent een wijziging in je hypotheek aan te brengen de stand van de actuele rente in kaart te brengen. Ook indien je op zoek bent naar een af te sluiten hypotheek voor het aankopen van een woning is het verstandig om eerst een poosje de actuele rente te volgen. Naast de actuele rente voor een hypotheek dien je ook de rekenrendementen van de verschillende mixen voor fondsen van beleggershypotheken te volgen. Door de verschillende beleggingspakketten is het extra opletten betreffende de van toepassing zijnde actuele rente.

Het is dus een zaak goed te letten op het product dat bij de actuele rente past. Er zal in eerste instantie gekeken worden welke hypotheek je gaat kiezen voordat de actuele rente bijgehouden kan gaan worden. Je zult je om te beginnen dienen te te verdiepen in het aanbod van verschilen in hypotheken. Als je tot de conclusie bent gekomen voor welke hypotheek je gaat kiezen dient voordat de hypotheek afgesloten gaat worden het te behalen rendement op de bij te sluiten fondsen goed bekeken te worden. De fondsrendementen die gekoppeld kunnen worden aan bepaalde hypotheekvormen zijn belangrijker dan vaak doet vermoeden. De totale som van aflossingen op je hypotheek zal door een hoger te behalen rendement op de fondsen een stuk lager blijven. Hierdoor is de actuele rente van de beleggingsfondsen om aan een hypotheek te verbinden een belangrijke zaak.

Ook zal het niet zoveel uit gaan maken of je de wens hebt je hypotheek te gaan oversluiten of dat je wenst je hypotheek te gaan verlengen. De actuele rente zal verschillen afhankelijk de duurzaamheid van het gekozen beleggingsproduct. Met de aangegeven actuele rente prognoses zal men in de regel de historische behaalde rendementen opgeven. Let erop dat de in het verleden gerealiseerde rendement geen garanties geven op toekomstige rendementen.

Om het voor jezelf een beetje in de hand te houden zou je een groot deel kunnen afdekken door een neutrale mix van fondsen te kiezen. Wel heb je dan een grotere kans dat de actuele rente jou dan een mooi eindresultaat kan opleveren.



Wil je de actuele hypotheekrente weten en meer over hypotheken lezen? Kijk dan op de hyperlink voor een interessant artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten