vrijdag 3 juli 2009

Waarvoor heb je een hypotheekadviseur nodig

Zodra je voornemens bent om naar een hypotheekadviseur op zoek te gaan is het niet onverstandig eens te bekijken welke financieeladviseurs in het bezit zijn van een erkenning voor hypotheekadvies. Je kunt bij veel adviserende instanties terecht waar hypotheekadviseurs werkzaam zijn . In een aantal situaties zul je er niet aan kunnen ontkomen een hypotheekadviseur te raadplegen. Het maakt niet zoveel verschil of je een financiering wenst te regelen voor aankoop van een eigendomswoning of een krediet wenst om een boot te gaan kopen om op te gaan wonen. Daarnaast zal een hypotheekadviseur jou ook graag helpen met het opstellen van een overzicht van jouw reeds lopende financiƫle lasten. Zo zal er ook gedacht moeten worden aan een duidelijke opsomming van inkomsten en in toekomst te verwachten pensioenuitkeringen, zodat ook in de toekomst aan alle verplichtingen voldaan kan worden.

Je kunt op meerdere plaatsen hypotheekadviseurs vinden. Tijdens een zoektocht op internet zul je al snel meerdere adviseurs kunnen vinden. Vraag ook eens aan de mensen in jouw omgeving of er ervaring is opgedaan met een hypotheekadviseur. Ook kun je bij veel lokaal gevestigde hypotheekkantoren een hypotheekadviseur die erkend is aantreffen. Ook bij bankfilialen en assurantietussenpersonen is een hypotheekadviseur vaak te vinden evenals bij verschillende makelaarskantoren.

Bij het selecteren van een hypotheekadviseur is het ook verstandig om na te vragen hoeveel kosten voor een advies in rekening gebracht gaat worden. Vraag vooraf duidelijk hoeveel je voor een advies moet gaan betalen. Veel hypotheekadviseurs genereren hun inkomen via provisiebetalingen die worden verkregen uit de afgesloten contracten. Tot op heden was dit de veelvuldigste beloningsvorm. Nu is het ook mogelijk om prijzen af te spreken voor de af te nemen adviezen en die kunnen zowel vast of tegen een variabele beloning zijn.

Je zult altijd dienen zorg te dragen op het compleet te overleggen alle gegevens met betrekking op je inkomen. Vaal zal het gaan om een moeilijkere klus dan je aanvankelijk in gedachten zou hebben. Niet alleen het huidige inkomen maar ook wat in de toekomst verwacht kan worden inclusief de pensioen periode.



Wil je gratis hypotheek advies en feiten te weten komen over hypotheken? Kijk op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten